meelopen of blijven

Een stukje meelopen of blijven

Weer open staan voor een relatie na een scheiding is het moment dat de scheiding een plaats gekregen heeft in je leven en in dat van de kinderen. Wanneer jij de zorg hebt over de kinderen, dan heb je wel wat anders aan je hoofd dan een nieuwe partner. Maar na een tijd van rouw voel je dat een partner weer een optie is. Iemand die een stukje met je meeloopt of blijft.

Scheiden geeft rouw

Het rouwproces waar je in belandt na een scheiding is ook Charlot uit Eindhoven niet bespaard gebleven. Zij is 40 jaar en is na haar scheiding met haar twee kinderen van 12 en 10 terugkomen uit Ierland. Zij had een lange relatie en heeft veel nagedacht over waarom het fout ging tussen haar ex en haar. Ze voelde zich geamputeerd, hun gezin was niet meer compleet. In SOLO van BN DeStem vertelt Charlot over deze periode in haar leven, die ze nu vult met haar kinderen.

Liefde op je boodschappenlijstje

De kinderen willen dat mama gelukkig is, want dan zijn zij het ook. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Haar kinderen zijn voor haar het belangrijkste en komen op de eerste plaats. Charlot staat wel open voor een leuke man, maar ze is niet op zoek. Je kunt liefde wel op je boodschappenlijstje zetten, maar het dan vinden in de schappen valt nog niet mee. Je kunt helaas niet de ideale man bij IKEA samenstellen, zegt ze. Ze zou best ooit willen trouwen. Hoewel ze weet dat dat geen garantie is dat je samenblijft. Het gevoel echt voor elkaar te kiezen, dat is wat haar daarin aanspreekt.

Verantwoordelijk voor eigen leven

Charlot woonde met haar man in Ierland. Die is daar blijven wonen. Elke schoolvakantie gaat zij met haar kinderen naar Ierland, zodat haar kinderen bij hun vader kunnen zijn. Charlot brengt die tijd door bij vrienden in Ierland. Goed geregeld dus. Tijdens hun relatie was Charlot te afhankelijk, zegt ze nu. Zij zorgde voor de kinderen en hij was aan het werk. Nu is ze zelfstandiger en is ze verantwoordelijk voor haar eigen leven. Dat bevalt haar goed.

Eigen bagage

Waar een man aan moet voldoen, daar heeft ze geen antwoord op. Op deze leeftijd heeft iedereen zijn eigen bagage. De man die ze weer in haar leven wil toelaten moet wel in de buurt wonen. Ze gaat niet nog een keer verhuizen voor de liefde. Samenwonen met iemand zolang de kinderen nog thuis wonen, heeft niet haar voorkeur. Niet dat er geen man welkom is, maar ze wil graag de eigenheid van haar gezin behouden.

Kiezen voor je eigen geluk

Geluk is volgens Charlot een verzameling van momenten. Niemand is heel de dag gelukkig, op ieder moment. Ze heeft zeker geleerd voor haar eigen geluk te kiezen. Vriendschappen vindt ze waardevol, maar die kunnen een partner niet vervangen. De intimiteit die je met een partner hebt, het knuffelen en tegen elkaar aankruipen, dat mist ze. Of ze aan Tinder doet, wordt gevraagd. Nee, wel aan Paiq. Dit is een datingapp waarbij je profielfoto pas zichtbaar wordt als je elkaar vaker spreekt.

Een stukje meelopen of blijven

Wat ze zegt over ware liefde vind ik mooi. Volgens Charlot kan het niet zo zijn dat er op heel de aarde maar een rondloopt die bij jou past. Iedereen in jouw leven komt daar met een reden. Sommigen lopen een stukje met je mee, anderen blijven heel je leven.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam