woede gezondheid
24 July 2018

Een slechte relatie is niet goed voor je gezondheid

Misschien zijn er momenten dat je het single leventje het liefst vaarwel zou zeggen, maar daar tegenover staat dat een relatie ook lang niet altijd alles is. Zeker niet als je vaak ruzie maakt!

Negatieve invloed op gezondheid

Een verhitte discussie met je lief kan natuurlijk altijd voorkomen, maar het is beter om hier geen gewoonte van te maken. Discussies hebben namelijk een negatieve invloed op de gezondheid, en impact is het grootst bij mannen. Dat blijkt uit onderzoek gepresenteerd op de ‘International Association for Relationship Research’-conferentie in de Amerikaanse staat Colorado.

Onderzoek

Zestien jaar lang volgden onderzoekers van universiteiten in Nevada en Michigan 373 koppels op de voet. Gedurende die periode stelden de onderzoekers de echtparen de vraag over welke onderwerpen ze regelmatig ruzie hadden. Daarnaast moesten de stellen vragen beantwoorden over hun gezondheid. Hadden ze bijvoorbeeld slaapproblemen, hoofdpijn of stressklachten? De onderzoekers vergeleken de gezondheid van de koppels die vaak met elkaar in conflict waren met stellen die minder vaak mopperden op elkaar.

Impact voor mannen groter

Af en toe een keer botsen is niet erg, maar het hebben van veel conflicten binnen een relatie is volgens een van de onderzoekers even slecht als roken of drinken. Echtelijke conflicten kunnen zowel de gezondheid van mannen als vrouwen negatief beïnvloeden, maar helaas voor de mannen is de impact voor hen groter. Dus heren: toch maar even de rem erop zetten als je vaak klaagt tegen je liefje. Volgens de onderzoekers kan het hebben van veel ruzie met je partner leiden tot ontstekingen, een verminderde eetlust en een verhoogde afgifte van stresshormonen.

Laat het gaan…

Slingert je vriend zijn sokken standaard naast de wasmand? Kan je vriendin echt niet kaartlezen? Kun je elkaar af en toe totaal niet uitstaan? Laat het lekker gaan, beter voor je relatie én je gezondheid. Ben je vast gewaarschuwd ?

Bron: Metro

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Kans op diepzinniger gesprek na orgasme

Het hoogtepunt van een vrijpartij is vaak het orgasme. Dat is...

Met een strak lichaam de zomer in: begin nu!

Wil je van de zomer met een strak en getraind lijf...

10 signalen van een ongezonde relatie

Nu je weer single bent kijk je misschien anders terug op...

Waarom is een kat een leuke huisgenoot?

Veel singles kiezen ervoor om een kat als huisgenoot te nemen....

Een op vijf Nederlanders ruziet vaker met partner door coronacrisis

Maar liefst negentien procent van de Nederlanders maakte het afgelopen jaar...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie