relatie moet goed voelen
19 September 2017

Een relatie moet goed voelen

Een relatie moet goed voelen, anders moet je ermee stoppen. Is dit te kort door de bocht gedacht? Wanneer je nog jong bent en net aan een relatie begint, moet de relatie meteen goed voelen. Stop ermee en ga op zoek naar iemand die beter bij je past. Communicatie, verbinding en zorgen voor elkaar zijn facetten die meteen aanwezig moeten zijn.

Een relatie moet goed voelen

Een relatie die al lang duurt beëindigen omdat het niet meer zo goed voelt, is een optie. Je kunt echter eerst bij je zelf te raden gaan, waarom je nu dit negatieve gevoel hebt. Ooit is het goed geweest, mag ik hopen. Er zijn een aantal facetten die niet meer zo prettig voelen. Krijg die boven water, dan kun je er iets aan doen. Stekker eruit trekken kan altijd nog. Hoe gaat het communiceren tussen jullie, is de verbinding nog steeds aanwezig, wil je nog steeds graag voor de ander zorgen?

Hoe zit het met verbinding en hechting?

In een plezierige relatie voelen partners zich met elkaar verbonden, ze hebben het gevoel dat ze bij elkaar horen ook al zijn ze allebei anders. Hechting gaat verder dan binding en gehecht zijn betekent dat de relatie die je met elkaar hebt, bestand is tegen ruzies en conflicten. Partners weten dat elk conflict wat je samen overwint, de hechting verdiept. Ze zijn daarom niet bang conflicten aan te gaan en uit te knokken. Een relatie moet je aangaan. Wanneer blijkt in een relatie dat partners zich niet langer kunnen of willen binden, geeft dat onzekerheid en stress in de relatie. Het voortbestaan van de relatie loopt daarmee voortdurend een risico.

Hoe zit het met onbaatzuchtigheid en zorgen voor elkaar?

Kenmerk van elke relatie is dat je de lasten deelt en er voor elkaar bent. Taken worden verdeeld en lasten worden gezamenlijk gedragen. Elk doet ook iets voor de ander In de relatie terwijl hij of zij daar eigenlijk geen zin in heeft. Elk beseft volledig dat de relatie niet zonder zachtheid, liefde, tederheid en opoffering kan. Beiden weten dat een relatie geven en nemen is.

Hoe zit het met communiceren en interactie?

In een goede relatie kunnen partners goed met de ander praten en naar elkaar luisteren. Ze hebben de taken in de relatie evenwichtig verdeeld, kunnen afspraken met elkaar maken en zich daar dan aan houden. Ze hebben geleerd dat opkomen voor jezelf in de relatie een must is. Je moet duidelijk zijn in wat jij wel en niet wilt. Wanneer er al ruzie is, wordt dat constructief opgelost.  Ze zijn zich bewust van wat ze in de relatie inbrengen en weten dat wat je inbrengt aan gedrag, van de ander terug kunt verwachten.

Zorg voor je relatie

Merk je dat er facetten zijn in jullie relatie die niet meer naar wens gaan, dan moet je daar in ieder geval over praten, voordat zaken een eigen leven gaan leiden. Ben je allebei te veel voor jezelf blijven zorgen, of de een juist wel en de ander niet? Dat kan niet erg zijn, wanneer je hier allebei naar tevredenheid mee kan leven. In de meeste gevallen geldt dat het uitspreken van je negatieve gedachten een gewenste verandering in werking kan zetten. Niets zeggen en hopen dat situaties vanzelf veranderen is een illusie. Zorg voor je relatie.

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Deze vier kenmerken verbinden mensen op relationeel vlak

Het zoeken en vinden van liefde hangt af van het vermogen...

Langeafstandsrelatie; hoe werkt dat?

Je hoort er steeds vaker over; een relatie met iemand in...

Te veel bliepjes op de smartphone

Het hoge bezit leidt tot een veelvuldig gebruik van de smartphone....

Deze 7 lessen maken je wijzer over relaties

Heel veel mensen dromen van een liefde voor altijd; en toch...

De do’s en don’ts van een LAT relatie

Living Apart Together: wél een relatie, maar niét samenwonen. Hoe maak...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

advertentie