relatie met collega

Een relatie met een collega

Bijna iedereen lijkt het er over eens te zijn dat liefde op de werkplek not done is. Een relatie met een collega lijkt altijd te eindigen in een catastrofe en één van de twee is gedoemd om zijn carrière bij een ander bedrijf voort te zetten. Onzin! Met de juiste aanpak kunnen jij en jouw partner dat ene stelletje worden dat wel jarenlang succes heeft, zowel thuis als op werk.

Lieve mailtjes sturen met jullie werkaccounts, geheime kusjes bij het kopieerapparaat uitwisselen en veelzeggende blikken die over en weer gaan tijdens vergaderingen… Oh, wat is de periode waarin jullie relatie nog pril en geheim is toch heerlijk! Jammer maar helaas komen aan deze wittebroodsweken ooit een einde en dan zal je merken dat een relatie met een collega toch best ingewikkeld kan zijn.

Jullie coming out

Het is begrijpelijk dat je jullie relatie geheim en spannend wilt houden, maar toch is het handig om jullie samenzijn bekend te maken voordat de kantoorroddelaars dit voor jullie doen. Maar hoe kun je dit nu het beste aanpakken? Een genante toespraak is absoluut niet nodig. Vertel gewoon aan één collega – met wie je close bent – dat het serieus is tussen jou en je liefde en voilà: het nieuws zal zich automatisch verspreiden. Vervolgens kunnen jullie felicitaties verwachten en opmerkingen als: “Hé, ik wist niet dat jullie iets hadden. Top man!”

Het verschil tussen werk en privé

Wanneer jullie eenmaal out zijn, verwacht dan niet dat jullie vanaf nu hand in hand door de gangen wandelen en iedere lunch een romantisch diner voor twee wordt. Veel mensen hebben een werkpersona en een privépersona. Dat wil zeggen dat iemand die thuis een grote romanticus is, zich op kantoor kan voordoen als een serieuze zakenman of –vrouw, die vies wegkijkt wanneer je een kusje zijn of haar richting uit blaast. Probeer dit zo veel mogelijk te respecteren, het is iedereen zijn goedrecht om zich anders te gedragen als ze op werk zijn. Het is dan ook normaal als jouw partner je wat koeltjes behandeld op het werk, denk vooral niet dat dit persoonlijk is of dat je iets verkeerd hebt gedaan.

Een paar laatste tips

Let goed op, want dit is belangrijk. Als jullie ruzie hebben, ga dat alsjeblieft niet uitvechten op het werk. Dat is gewoon niet cool. Doe gewoon alsof alles koek en ei is en maak het alsjeblieft niet ongemakkelijk voor jullie arme collega’s. Hele afdelingen kunnen verscheurd worden omdat collega’s partij kiezen en dat is iets wat je niet op je geweten wilt hebben.

Verder werkt een relatie met een collega eigenlijk net zo als iedere andere relatie. Check op www.smipe.nl hoe jullie op elkaar reageren, waar eventuele valkuilen liggen en waar jullie elkaar complementeren. Zo kunnen jullie zowel thuis als op de werkvloer een power-team zijn!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam