eerste vakantie verliefd

Een relatie krijgen: waarom lukt dat beter op vakantie?

In deze drukke keuzemaatschappij wachten veel singles allang niet meer tot prins(es) charming vanzelf op de stoep staat:  zij nemen zelf het heft in handen. Datingsites, speeddaten, en nieuwe varianten zoals Tinder nemen een steeds hogere vlucht.

Tegelijkertijd blijken veel singles hun partner nog steeds via de meer “geëigende” methodes te vinden: op het werk, via-via of op vakantie. Van die wetenschap kun je als single dus gebruik maken, zeker als bijvoorbeeld internetdaten of Tinder niet “jouw manier” is. En hoewel het nog maar afwachten is of er op het werk of in je vrienden- en bekendenkring leuke singles rondlopen, is een (single)vakantie tegenwoordig zo geboekt! Tijd dus om te kijken waarom vakantie zo succesvol is als mogelijkheid om die partner te ontmoeten!

1. Contact leggen gaat net even wat makkelijker

Waarom zeggen zoveel singles dat zij nooit leuke mannen/vrouwen tegenkomen? Simpelweg omdat ze in hun vertrouwde kringetje blijven rondlopen en wel uitkijken om zomaar een vreemde aan te spreken. Risico nemen is nu eenmaal eng: stel je voor dat je afgewezen wordt! Dus blijven veel singles ook tijdens het uitgaan, op dat concert of zelfs op het verjaardagsfeestje veilig met hun eigen bekenden praten. En op vakantie gaat het contactleggen met vreemden nu net even gemakkelijker. Ineens maakt iedereen met iedereen een praatje. Alleen het feit dat jij Nederlander in het buitenland bent is vaak al reden om zomaar in gesprek te raken. En met resultaat: je komt veel meer mensen tegen dan normaal, en hebt dus ook meer kans om die ene leuke potentiële partner te ontmoeten!

2. Weg met die torenhoge verwachtingen

Een flink aantal singles is nog steeds op zoek naar de prins(es) op het witte paard. Ellenlange eisenlijstjes met soms totaal onverenigbare eisen maken dat het daten keer op keer op een teleurstelling uitloopt. “Het was een hele leuke vent, maar toch niet perfect als vader voor mijn kinderen”, of “Ze was wel mooi en lief en zorgzaam en intelligent, maar ik zoek toch net een iets onafhankelijker type”. Kortom, het ene na het andere onmogelijke eisenpakket vliegt je om de oren. Op vakantie zijn die eisen ineens een stuk minder. Immers, velen gaan er toch vanuit dat het bij een vakantieliefde blijft, of denken eenmaal lekker in de vakantiestemming: “we zien wel!” . En dan blijkt die ander eigenlijk veel leuker dan in eerste instantie gedacht, ook al paste hij of zij niet helemaal in het vooraf gewenste plaatje. Kortom, als je wat minder verwacht en eist heb je zomaar de kans die leuke man of vrouw te ontmoeten!

3. Tijd om elkaar te leren kennen

Hoe vaak hoor je niet de volgende uitspraken: “Ik kwam aan bij mijn date, en voelde al binnen 10 minuten dat er geen klik was”, “je moet het meteen voelen”, of “als het hem/haar is, weet je het meteen!”
Ook hier spelen te hoge verwachtingen een rol: in de praktijk is maar een klein percentage van de relaties ontstaan door liefde op het eerste gezicht. Veel gelukkige partners zagen elkaar in eerste instantie helemaal niet als potentiële liefdeskandidaat. Maar omdat ze elkaar nu eenmaal leerden kennen, kregen ze meer en meer een band en zagen ze steeds meer de positieve kanten van die ander. En zo werkt het ook op vakantie. Zeker bij georganiseerde reizen trek je nu eenmaal een tijd met elkaar op. En doordat je samen dingen meemaakt en elkaar beter leert kennen, kan die klik er toch ineens zijn!

4. Lekker ontspannen

En natuurlijk is er het simpele feit dat je in het normale drukke bestaan simpelweg niet altijd tijd en energie hebt om met nieuwe mensen in contact te treden. Zeker het daten via datingssites kost mensen veel tijd en energie. Op vakantie ben je vaak meer ontspannen en heb je tijd om je in de ander te verdiepen. En laat je jezelf ook nog van je meest relaxte manier zien. Ideaal dus om een leuke partner te ontmoeten!

Al met al is het dus effectief om in je vakantie je ogen en oren goed open te houden. Mocht je om wat voor reden dan ook niet op vakantie gaan, dan kun je bovenstaande principes gewoon in je dagelijks leven toe gaan passen. Gedraag je dus de hele dag alsof je op vakantie bent. Grote kans op succes!

Ook zin gekregen in een singlevakantie? Kijk dan eens naar de door ons georganiseerde vakantie.

Hans Gierkink

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.