samen dromen

Een relatie kan niet zonder droom

Heb je een droom? Heb je die voor jezelf of heb je die samen met iemand. Het begint er natuurlijk mee dat iedereen voor zich een droom moet hebben. In een relatie is het bijna onontbeerlijk samen een droom hebben, moet er wat te wensen blijven, anders valt zo’n relatie dood.

Een relatie kan niet zonder droom

Het gaat er in een relatie niet om dat je veel droomt, maar het gaat erom dat je het leven weet te leven. Ieder voor zich en natuurlijk ook samen.  In een prettige relatie streven beide partners hun dromen en die van hun partners vorm te geven. Ze stimuleren elkaar daarin. Ze beseffen dat wanneer slechts een van de twee dromen heeft of het leven leeft, dat een relatie geen stand houdt.

Autopark van twee

Een relatie is ook net als een auto die onderhouden moet worden. Jouw auto blijft rijden voor een bepaalde tijd, maar als je er onzorgvuldig mee omgaat of je vergeet de jaarlijkse controles uit te voeren, dan staat die op een dag stil. Dat kan met je relatie ook gebeuren. Liefde is een werkwoord. Een relatie is eigenlijk een klein autopark van twee. Ze lopen niet even hard, verbruiken niet evenveel benzine, dus moeten ze op andere momenten in onderhoud. In een relatie lopen twee levens ook meestal niet gelijk op. Bedenk dat en houdt rekening met elkaar.

Echte liefde moet er zijn in een relatie

Wat je voor elkaar moet voelen in een relatie moet echt liefde zijn. Het moet hard zijn als steen want je bouwt je relatie er op. Het moet echter ook meegeven en tegen een deukje kunnen. Het leven gaat niet alleen over rozen. Maar de basis moet zo stevig zijn dat er haast nooit twijfel is, ook al loopt het van de liefde niet altijd over. Ieders persoonlijke welbevinden hangt voor een groot deel af van de kwaliteit van de relatie en niet anders om.

Eigen ruimte is nodig

In een vruchtbare en plezierige relatie zijn de partners het erover eens dat je allebei moet geven en nemen. Ze zijn het eens over hoe ze de macht op de verschillende terreinen verdelen. Ieders privé-ruimte en autonomie wordt gerespecteerd. Ook geven ze elkaar  voldoende ruimte om zichzelf te ontplooien. Wanneer je te maken hebt met echte liefde dan voel jij je ook niet bezwaard  om voldoende eigen ruimte te nemen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.