relationele onzekerheid

Een relatie is geen wedstrijd

Jullie hebben een stuk of wat gezellige dates gehad en ja hoor… de vonk is overgeslagen! Je zou er zenuwachtig van worden! En dat is nou nét niet de bedoeling volgens kenners.

Zenuwen

Natuurlijk zijn de eerste dates spannend en hoort bij verliefdheid dat je een zwerm vlinders in je buik hebt, maar het moet niet zo zijn dat je na maanden nog steeds doodsbenauwd bent om de verkeerde dingen te zeggen. Een relatie is geen wedstrijd, legt psycholoog Wendy Patrick uit op Psychology Today. “Als je steeds weer zenuwen voelt bij elk afspraakje dan kan diegene wel een geweldig persoon zijn, maar misschien niet voor jou.”

Verschil tussen verliefdheid en hechting

Als je steeds het gevoel hebt dat je indruk moet maken op de ander, dan zorgt de ander ervoor dat je je oncomfortabel voelt en je niet jezelf kunt zijn. Je moet juist iemand vinden die je een goed gevoel geeft over jezelf. “Die je neemt hoe je bent en niet zoals je zou willen zijn,” aldus Patrick. “Het is belangrijk om het verschil te weten tussen verliefdheid en hechting.”

Geborgenheid

Alleen de prille verliefdheid zorgt voor nervositeit, angst en onzekerheid. Daarna hoor je je veilig en geborgen te voelen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam