single ouder herfstvakantie

Een relatie is de sleutel tot geluk

Vrijgezellen minder gelukkig dan stelletjes

Als je een leuke partner hebt gevonden, ben je dubbel zo gelukkig! Uit onderzoek van een datingsite blijkt namelijk dat mensen in een relatie een stuk gelukkiger dan singles. Niet alleen het gezelschap en de passie hebben een positieve invloed op je leven; mensen met een partner genieten ook meer van hun werk en hun familie.

Vrijheid
Vrijgezellen genieten van hun vrijheid, maar 93 procent van de singles hoopt op een langetermijnrelatie in de toekomst, bijna een kwart zou er zelfs voor naar een andere stad verhuizen. Eén van de redenen van de zoektocht naar een leuke partner is dat 40 procent van de mensen in een relatie zich financieel stabiel voelen, in tegenstelling tot 1 op de 3 vrijgezellen.

Werk
Een ander voordeel van een relatie is dat je met meer zelfvertrouwen op je werk zit. Een merendeel (63 procent) zegt namelijk gelukkig te zijn met hun werksituatie, terwijl slechts 31 procent van de singles tevreden is over hun werkprestaties.

Zelfvertrouwen

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat je relatiestatus het gevoel van zelfvertrouwen over je uiterlijk positief kan beïnvloeden. Slechts 34 procent van de vrijgezellen is zelfverzekerd over hun lichaam en voorkomen. Bij de mensen in een relatie is 37 procent meer dan tevreden.

Familie
Zelfs omgaan met je familie wordt makkelijker als je een vaste partner hebt. Meer dan 80 procent is namelijk tevreden met de relatie die zij met hun familie hebben, terwijl bij de vrijgezellen nog geen driekwart tevreden is.

Ga daten!
Een relatie expert bij een datingsite, zegt dat vrijgezellen lager scoren op het gebied van welzijn dan getrouwden of mensen in een lange relatie. “Nu iedereen zo’n druk en stressvol leven leidt, is het vinden van een partner wat minder voor de hand liggend. Misschien moeten vrijgezellen eens beter kijken naar hun prioriteiten en wat meer gaan daten om hun geluk te boosten!”

Bron: Vrouwonline

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.