aandacht
26 September 2017

Een relatie draait om echte aandacht

Mensen die geen relatie hebben, kijken er vaak reikhalzend naar uit. Mensen die in een relatie zitten zijn echter vaak niet tevreden. Wat er namelijk ontbreekt is liefdevolle verbinding en groei. Echte aandacht voor elkaar is in ieder geval een vereiste in een meer dan goede relatie.

Een relatie draait om echte aandacht

Helaas blijkt dat heel veel mensen helemaal niet zo tevreden zijn met hun relatie of er überhaupt geen hebben. Echt contact, liefdevolle verbinding en groei blijken meer dan eens te ontbreken. Echte aandacht voor elkaar dat is waar het omdraait. Met een beetje moeite kun je meer halen uit je relatie. Want na een tijdje kan de vanzelfsprekendheid minder worden. Je gaat iedere dag werken en je draagt zorg voor de dagelijkse dingen. Ondertussen vliegt de tijd voorbij.

Sta stil voor de aandacht voor elkaar

Sta stil voor de aandacht voor elkaar. Dit is makkelijker door je op sommige zaken in jullie relatie te focussen. Door dit te doen zijn er ook zaken waar je dan juist niet op let, en dat is ook goed. Stel focuspunten op voor jezelf en voor je partner. Focus creert verbinding, het zorgt voor echte aandacht en alles wat aandacht krijgt groeit. Focus maakt je relatie nog meer tastbaar. Focus geeft helderheid en heeft een direct effect op het plezier dat jij en je partner beleven.

Ga samen iets ondernemen

Welke focuspunten kies je dan? Organiseer bijvoorbeeld 1 avond per week iets leuks  voor jou en je partner waardoor je met aandacht samen nieuwe ervaringen creëert en beleeft. Tip hierbij is om met kleine dingen te beginnen, als dit nieuw is voor jullie of als je al een tijdje niet veel samen ondernomen hebt. Je hoeft niet meteen chique naar een 5 sterren locatie. Een spontaan wijntje op het strand op een terrasje is een prima start.

Verleiding geeft energie

Denk groot over je partner. Maak complimenten en vind dat je partner de allerbeste, -liefste, – mooiste kok, ondernemer, vader of moeder is. Zo stimuleer je je partner het beste uit zichzelf te halen en maak je elkaar groter. 
Je mag best een beetje overdrijven. Als het vaak genoeg gehoord wordt, wordt het vanzelf geloofd. Het is van belang alle focuspunten die je samen bedenkt positief te brengen. Breng je voorstel leuk, want verleiding geeft energie.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat...

Verleiden met de ogen

Voel je als man dat je lang niet alle kneepjes van...

Is je sociale kringetje gekrompen na de scheiding? Tips om hem uit te breiden!

Een van de nadelen van single zijn is dat je sociale...

Psychologische tips om je goede voornemens te laten slagen

Heel wat mensen hebben hun lijstje met goede voornemens al klaarliggen....

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie