aandacht

Een relatie draait om echte aandacht

Mensen die geen relatie hebben, kijken er vaak reikhalzend naar uit. Mensen die in een relatie zitten zijn echter vaak niet tevreden. Wat er namelijk ontbreekt is liefdevolle verbinding en groei. Echte aandacht voor elkaar is in ieder geval een vereiste in een meer dan goede relatie.

Een relatie draait om echte aandacht

Helaas blijkt dat heel veel mensen helemaal niet zo tevreden zijn met hun relatie of er überhaupt geen hebben. Echt contact, liefdevolle verbinding en groei blijken meer dan eens te ontbreken. Echte aandacht voor elkaar dat is waar het omdraait. Met een beetje moeite kun je meer halen uit je relatie. Want na een tijdje kan de vanzelfsprekendheid minder worden. Je gaat iedere dag werken en je draagt zorg voor de dagelijkse dingen. Ondertussen vliegt de tijd voorbij.

Sta stil voor de aandacht voor elkaar

Sta stil voor de aandacht voor elkaar. Dit is makkelijker door je op sommige zaken in jullie relatie te focussen. Door dit te doen zijn er ook zaken waar je dan juist niet op let, en dat is ook goed. Stel focuspunten op voor jezelf en voor je partner. Focus creert verbinding, het zorgt voor echte aandacht en alles wat aandacht krijgt groeit. Focus maakt je relatie nog meer tastbaar. Focus geeft helderheid en heeft een direct effect op het plezier dat jij en je partner beleven.

Ga samen iets ondernemen

Welke focuspunten kies je dan? Organiseer bijvoorbeeld 1 avond per week iets leuks  voor jou en je partner waardoor je met aandacht samen nieuwe ervaringen creëert en beleeft. Tip hierbij is om met kleine dingen te beginnen, als dit nieuw is voor jullie of als je al een tijdje niet veel samen ondernomen hebt. Je hoeft niet meteen chique naar een 5 sterren locatie. Een spontaan wijntje op het strand op een terrasje is een prima start.

Verleiding geeft energie

Denk groot over je partner. Maak complimenten en vind dat je partner de allerbeste, -liefste, – mooiste kok, ondernemer, vader of moeder is. Zo stimuleer je je partner het beste uit zichzelf te halen en maak je elkaar groter. 
Je mag best een beetje overdrijven. Als het vaak genoeg gehoord wordt, wordt het vanzelf geloofd. Het is van belang alle focuspunten die je samen bedenkt positief te brengen. Breng je voorstel leuk, want verleiding geeft energie.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.