lesbiennes scheiden sneller dan homo's

Een pil tegen liefdesverdriet: willen we dat?

Wist je dat er een pil binnen handbereik ligt die ervoor zorgt dat we nooit meer liefdesverdriet hebben? Het zit namelijk zo..

De prairiewoelmuis is een heel monogaam diertje. Totdat je hem een stofje geeft dat bepaalde hormonen blokkeert en dan wordt het binnen de kortste keren een knaagdiertje dat vreemdgaat. Volgens hoogleraar Donatella Marazzati komt dat omdat onze gehechtheid aan anderen wordt bepaald door de hoeveelheid van het hormoon oxytocine in onze hersenen.

Cupido in de hersenen

Blokkeren we dat hormoon, dan verdwijnt ook de liefde! Daarmee ligt de eerste pil tegen liefdesverdriet binnen handbereik. Maar zouden we die ook echt willen? Want het blokkeert ook de mogelijkheid je weer open te stellen voor een nieuwe vlam. Cupido, die zit dus niet in ons hart maar in onze hersenen, aldus de hoogleraar.

Over liefdesverdriet

De artikelen over liefdesverdriet en een gebroken hart worden massaal gelezen, dus er is veel hartzeer bij de singles en ook een dringende wens om hier vanaf te komen. Dus doe mee met de poll!

[wpsqt name=”Pilletje tegen liefdesverdriet” type=”poll”]

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!