gratis activiteiten singles

Een paar glazen alcohol verraden je afkomst

Als je te veel alcohol drinkt, begin je wel eens onduidelijker te praten. Maar dat is niet het enige effect van alcohol op je spraakvermogen, want na een paar glazen begin je ook meer dialect te praten. Dat komt omdat de alcohol het vermogen van het brein aantast dat ons spraakvermogen en accent controleert, zo blijkt uit onderzoek.

Accent

Veel mensen veranderen of passen hun accent aan in de loop van hun leven, maar dat vraagt een grote inspanning van je hersenen. Zowel in termen van cognitief vermogen als motorische controle. En hoe meer alcohol iemand drinkt, hoe moeilijker het voor je brein is om de manier waarop je woorden uitspreekt te controleren.

Spraakvermogen

“We praten onduidelijker en het is moeilijker om de coördinatie en controle te behouden die nodig is voor onze spraakproductie”, bevestigt een expert. Dezelfde verandering in spraak kan ook voorkomen bij mensen die zeer moe of ziek zijn. “Wanneer we dronken of ziek zijn, is je volledige hersenkracht bezig met het uitvoeren van de simpelste taken”, legde een professor uit aan NBC News. Voor ons spraakvermogen is er dan minder kracht over.

Baarmoeder

Het is ook zo dat regionale accenten extreem ingebakken zijn. Een studie uit 2009 toonde zelfs aan dat het huilen van een pasgeboren baby’s al het begin van een accent vertoont. Volgens een universiteitsteam kunnen baby’s in de baarmoeder al de gesprekken tussen hun ouders horen en bootsen ze die onmiddellijk na.

Bron: Nina

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.
gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Linda ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona