seks tegen prostaatkanker

Eén orgasme per dag beschermt tegen prostaatkanker

Iedere dag seks, dat is in prille relaties eerder regel dan uitzondering. Die verliefde vlinders in je buik bezorgen je niet alleen voor een enorme dosis lust, ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid! Want mannen met minimaal één orgasme per dag hebben aanzienlijk minder kans op prostaatkanker

Orgasme wetenschap

Dat beweren de wetenschappers van de universiteit van Harvard in ieder geval.De onderzoekers volgden 32.000 gezonde mannen voor maar liefst 18 jaar lang, 3.839 van hen kregen prostaatkanker. Tijdens de studie werd gepolst naar de frequentie van hun orgamses tussen hun twintig en vijftig jaar. Daarmee is het onderzoek ook het grootste dat ooit uitgevoerd werd over dit onderwerp.

Alle leeftijden

Wat blijkt? Mannen die per dag één orgasme hebben, zien de kans op de dodelijke ziekte met 25% afnemen. Met gemiddeld 21 climaxen per maand, verklein je het risico op prostaatkanker al met 22%. Bovendien werd dit verminderde risico vastgesteld bij alle leeftijdscategorieën.

Zeer bemoedigend

De wetenschappers van Harvard kunnen niet meteen met een verklaring op de proppen komen voor het positieve effect. Ze vermoeden dat een ejaculatie bepaalde chemicaliën – die de kanker veroorzaakt – wegspoelt. Een andere theorie is dat een orgasme de vernieuwing van cellen stimuleert, waardoor vermeden wordt dat cellen zich ophopen en kanker veroorzaken. De onderzoekers besluiten dat meer onderzoek nodig is om hier uitsluitsel over te geven, maar ze noemen de resultaten wel “zeer bemoedigend”.

Beter imuumsysteem

Nog meer goed nieuws voor de mannen: veel seks zou niet alleen gelijk staan aan minder risico op prostaatkanker, maar zorgt ook voor een beter immuunsysteem. Hij slaapt er beter van, wordt minder vaak ziek én het kan zelfs beschermen tegen hart- en vaatziekten.

Lees ook: Singles extreem nieuwsgierig naar seks. 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.