seks tegen prostaatkanker
4 January 2016

Eén orgasme per dag beschermt tegen prostaatkanker

Iedere dag seks, dat is in prille relaties eerder regel dan uitzondering. Die verliefde vlinders in je buik bezorgen je niet alleen voor een enorme dosis lust, ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid! Want mannen met minimaal één orgasme per dag hebben aanzienlijk minder kans op prostaatkanker

Orgasme wetenschap

Dat beweren de wetenschappers van de universiteit van Harvard in ieder geval.De onderzoekers volgden 32.000 gezonde mannen voor maar liefst 18 jaar lang, 3.839 van hen kregen prostaatkanker. Tijdens de studie werd gepolst naar de frequentie van hun orgamses tussen hun twintig en vijftig jaar. Daarmee is het onderzoek ook het grootste dat ooit uitgevoerd werd over dit onderwerp.

Alle leeftijden

Wat blijkt? Mannen die per dag één orgasme hebben, zien de kans op de dodelijke ziekte met 25% afnemen. Met gemiddeld 21 climaxen per maand, verklein je het risico op prostaatkanker al met 22%. Bovendien werd dit verminderde risico vastgesteld bij alle leeftijdscategorieën.

Zeer bemoedigend

De wetenschappers van Harvard kunnen niet meteen met een verklaring op de proppen komen voor het positieve effect. Ze vermoeden dat een ejaculatie bepaalde chemicaliën – die de kanker veroorzaakt – wegspoelt. Een andere theorie is dat een orgasme de vernieuwing van cellen stimuleert, waardoor vermeden wordt dat cellen zich ophopen en kanker veroorzaken. De onderzoekers besluiten dat meer onderzoek nodig is om hier uitsluitsel over te geven, maar ze noemen de resultaten wel “zeer bemoedigend”.

Beter imuumsysteem

Nog meer goed nieuws voor de mannen: veel seks zou niet alleen gelijk staan aan minder risico op prostaatkanker, maar zorgt ook voor een beter immuunsysteem. Hij slaapt er beter van, wordt minder vaak ziek én het kan zelfs beschermen tegen hart- en vaatziekten.

Lees ook: Singles extreem nieuwsgierig naar seks. 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Kans op diepzinniger gesprek na orgasme

Het hoogtepunt van een vrijpartij is vaak het orgasme. Dat is...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

Door deze standjes slaap je daarna als een roosje

Wist je dat er ook standjes zijn die ervoor zorgen dat...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Hoe je jouw seksleven leuker maakt

Wil je alles weten over anale seksspelletjes en hoe je daarvan...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie