eerste keer seks

Een orgasme faken kan een echte opleveren

Krijg jij ook geen orgasme wanneer je met je kersverse lover in bed duikt en fake je er daarom maar eentje (of twee)? Geen ramp. Niet elke vrouw komt klaar tijdens een vrijpartij met haar kersverse partner. Om verschillende redenen faken vrouwen daarom een hoogtepunt. Maar volgens seks-expert Tracey Cox is dit geen ramp. Doen alsof kan zelfs leiden tot een echt orgasme.

Slechts de helft van de Vlaamse vrouwen beleeft een orgasme tijdens het vrijen. Dat bleek vorig jaar uit een grote enquête van vrouwenblad ‘Flair’. Uit een recente studie door Journal of Sexual Archives kwamen vier motieven naar voor waarom vrouwen doen alsof ze een orgasme beleven.

  1. Om de man niet te kwetsen
  2. Uit onzekerheid en angst
  3. Om het ‘karweitje’ sneller af te handelen
  4. Om de eigen opwinding te stimuleren

Verhoogde opgewondenheid

Vooral dit laatste is interessant. Kun je door het faken van een orgasme genoeg gestimuleerd raken om een echt hoogtepunt te bereiken? Tracey Cox, seks-expert van erotiekketen Love Honey, beweert van wel. Aan vrouwenblad Cosmopolitan legt ze de theorie van de ‘verhoogde opgewondenheid’ uit. Het is simpel: als je doet alsof iets gebeurt, gebeurt het soms ook echt.

Orgasme faken

Tijdens haar onderzoek vertelden vrouwen haar dat wanneer zij een orgasme faken, hun partner meer opgewonden raakt, waardoor hun eigen opwinding gestimuleerd wordt. “Sneller ademen, kreunen, de lakens vastgrijpen, hijgen – het is logisch dat je daar ook zelf opgewonden van raakt,” aldus Cox. “En wie weet kom je er inderdaad nog echt door klaar ook.”

Nadelen

Tracey Cox waarschuwt dat een orgasme faken ook nadelig kan zijn. “Zeker in het begin van een relatie zou ik niet aanraden om te doen alsof. Je creëert een waanbeeld bij je partner. Terwijl hij helemaal niets bijdraagt aan je orgasme”, legt Cox uit. “Aangezien communicatie het geheim is van goede seks, is er niets mis met elkaar constructieve feedback geven. Wat heb je wel en niet graag, wat windt je op en wat niet?”, besluit de seks-expert.

Bron: Metro

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.