eerste keer seks
20 April 2018

Een orgasme faken kan een echte opleveren

Krijg jij ook geen orgasme wanneer je met je kersverse lover in bed duikt en fake je er daarom maar eentje (of twee)? Geen ramp. Niet elke vrouw komt klaar tijdens een vrijpartij met haar kersverse partner. Om verschillende redenen faken vrouwen daarom een hoogtepunt. Maar volgens seks-expert Tracey Cox is dit geen ramp. Doen alsof kan zelfs leiden tot een echt orgasme.

Slechts de helft van de Vlaamse vrouwen beleeft een orgasme tijdens het vrijen. Dat bleek vorig jaar uit een grote enquête van vrouwenblad ‘Flair’. Uit een recente studie door Journal of Sexual Archives kwamen vier motieven naar voor waarom vrouwen doen alsof ze een orgasme beleven.

  1. Om de man niet te kwetsen
  2. Uit onzekerheid en angst
  3. Om het ‘karweitje’ sneller af te handelen
  4. Om de eigen opwinding te stimuleren

Verhoogde opgewondenheid

Vooral dit laatste is interessant. Kun je door het faken van een orgasme genoeg gestimuleerd raken om een echt hoogtepunt te bereiken? Tracey Cox, seks-expert van erotiekketen Love Honey, beweert van wel. Aan vrouwenblad Cosmopolitan legt ze de theorie van de ‘verhoogde opgewondenheid’ uit. Het is simpel: als je doet alsof iets gebeurt, gebeurt het soms ook echt.

Orgasme faken

Tijdens haar onderzoek vertelden vrouwen haar dat wanneer zij een orgasme faken, hun partner meer opgewonden raakt, waardoor hun eigen opwinding gestimuleerd wordt. “Sneller ademen, kreunen, de lakens vastgrijpen, hijgen – het is logisch dat je daar ook zelf opgewonden van raakt,” aldus Cox. “En wie weet kom je er inderdaad nog echt door klaar ook.”

Nadelen

Tracey Cox waarschuwt dat een orgasme faken ook nadelig kan zijn. “Zeker in het begin van een relatie zou ik niet aanraden om te doen alsof. Je creëert een waanbeeld bij je partner. Terwijl hij helemaal niets bijdraagt aan je orgasme”, legt Cox uit. “Aangezien communicatie het geheim is van goede seks, is er niets mis met elkaar constructieve feedback geven. Wat heb je wel en niet graag, wat windt je op en wat niet?”, besluit de seks-expert.

Bron: Metro

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

Heb je één van deze 4 sterrenbeelden? Dan ben jij een beest in bed!

Standje ‘brave missionaris’ komt niet voor in jouw seksleven. Jij houdt...

Hoe je jouw seksleven leuker maakt

Wil je alles weten over anale seksspelletjes en hoe je daarvan...

5 weetjes over masturbatie die je vast nog niet wist

Lees jij je ook wel eens in over masturberen? We willen...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie