tips spannend voorspel

Een op zes vrouwen gamet liever dan dat ze seks hebben

Maar liefst zestien procent van de Nederlandse vrouwen zegt liever te gamen dan een potje te rollebollen. Onder mannen bedraagt dit slechts vijf procent. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.003 Nederlanders in een relatie, uitgevoerd door Panelwizard. Elf procent van de ondervraagden zegt dat het spelen van (video)games weleens van negatieve invloed is geweest op hun relatie.

Opvallend genoeg zijn het voornamelijk mannen (veertien procent) die aangeven dat hun relatie weleens negatief is beïnvloed door gamen. Vrouwen scoren met ‘maar’ acht procent fors lager. “Ik had echt niet verwacht dat zo’n groot gedeelte van de vrouwen liever een controller oppakt dan met haar partner tussen de lakens duikt”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Mijn vriendin gamet gelukkig niet, tenzij je het verplichte potje monopoly met familie tijdens de feestdagen meetelt.”

Sociale leven

Volgens het onderzoek heeft niet alleen de relatie maar ook het sociale leven van de ondervraagden te lijden onder gamen. Zo zegt maar liefst vijftien procent van dat gamen weleens van negatieve invloed is geweest op hun sociale leven. Opvallend is hierbij het grote verschil tussen mannen en vrouwen; 21 procent tegenover slechts 8 procent. Gamen blijkt vooral killing voor het uitgaansleven van jongeren tot 30 jaar. Zo zegt maar liefst een derde van hen liever te gamen dan met vrienden uit te gaan. Franke: “Ik ben zelf geen actieve gamer. Als er in het weekend wat vrienden over de vloer zijn, pak ik soms de controller om FIFA te spelen. Wanneer we dan een paar potjes hebben gedaan, gaan we vaak nog de deur uit om wat pilsjes te drinken.”

Schoolprestaties

Ook school- en/of werkprestaties blijken bij een op de vijf (achttien procent) van de ondervraagden weleens negatief te zijn beïnvloed door gamen. Onder jongeren tot dertig jaar bedraagt dit percentage zelfs 41 procent. Jonge mannen (61 procent) steken er met kop en schouders bovenuit, maar ook hun vrouwelijke leeftijdsgenootjes scoren met 22 procent bovengemiddeld. Franke: “Natuurlijk is het weleens lekker om een spelletje te spelen, maar het mag nooit ten koste gaan van de prestaties op school of werk. Ik besef wel dat de verleiding tegenwoordig veel groter is dan toen ik klein was. Ik weet ook niet of ik dit had kunnen weerstaan, was ik nu jong geweest”. Van alle ondervraagden met kinderen vindt bijna de helft (47 procent) dat hun thuiswonende kinderen tot zeventien jaar, teveel gamen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!