Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
tips spannend voorspel
11 april 2019

Een op zes vrouwen gamet liever dan dat ze seks hebben

Maar liefst zestien procent van de Nederlandse vrouwen zegt liever te gamen dan een potje te rollebollen. Onder mannen bedraagt dit slechts vijf procent. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.003 Nederlanders in een relatie, uitgevoerd door Panelwizard. Elf procent van de ondervraagden zegt dat het spelen van (video)games weleens van negatieve invloed is geweest op hun relatie.

Opvallend genoeg zijn het voornamelijk mannen (veertien procent) die aangeven dat hun relatie weleens negatief is beïnvloed door gamen. Vrouwen scoren met ‘maar’ acht procent fors lager. “Ik had echt niet verwacht dat zo’n groot gedeelte van de vrouwen liever een controller oppakt dan met haar partner tussen de lakens duikt”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Mijn vriendin gamet gelukkig niet, tenzij je het verplichte potje monopoly met familie tijdens de feestdagen meetelt.”

Sociale leven

Volgens het onderzoek heeft niet alleen de relatie maar ook het sociale leven van de ondervraagden te lijden onder gamen. Zo zegt maar liefst vijftien procent van dat gamen weleens van negatieve invloed is geweest op hun sociale leven. Opvallend is hierbij het grote verschil tussen mannen en vrouwen; 21 procent tegenover slechts 8 procent. Gamen blijkt vooral killing voor het uitgaansleven van jongeren tot 30 jaar. Zo zegt maar liefst een derde van hen liever te gamen dan met vrienden uit te gaan. Franke: “Ik ben zelf geen actieve gamer. Als er in het weekend wat vrienden over de vloer zijn, pak ik soms de controller om FIFA te spelen. Wanneer we dan een paar potjes hebben gedaan, gaan we vaak nog de deur uit om wat pilsjes te drinken.”

Schoolprestaties

Ook school- en/of werkprestaties blijken bij een op de vijf (achttien procent) van de ondervraagden weleens negatief te zijn beïnvloed door gamen. Onder jongeren tot dertig jaar bedraagt dit percentage zelfs 41 procent. Jonge mannen (61 procent) steken er met kop en schouders bovenuit, maar ook hun vrouwelijke leeftijdsgenootjes scoren met 22 procent bovengemiddeld. Franke: “Natuurlijk is het weleens lekker om een spelletje te spelen, maar het mag nooit ten koste gaan van de prestaties op school of werk. Ik besef wel dat de verleiding tegenwoordig veel groter is dan toen ik klein was. Ik weet ook niet of ik dit had kunnen weerstaan, was ik nu jong geweest”. Van alle ondervraagden met kinderen vindt bijna de helft (47 procent) dat hun thuiswonende kinderen tot zeventien jaar, teveel gamen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

 mooi & gezond algemeen

gerelateerde artikelen

Seks ten tijde van corona: meer zin en behoefte aan variatie

De verplichte thuisquarantaine heeft een duidelijke invloed op ons seksleven. Nederlanders...

Een op zes Nederlanders heeft vaker seks door corona

Maar liefst zeventien procent van de Nederlanders heeft vergeleken bij de...

Coronacrisis maakt jongeren meer maatschappelijk bewust

Ook jongeren voelen zich in deze crisis enorm betrokken bij onze...

Wat kun je nog wel (en niet) sociaal gezien ten tijde van het coronavirus?

We beseffen: de horeca, dat kan voorlopig niet meer en de...

Jongerenreizen in de zomer: tips!

Gaan je vrienden of vriendinnen met hun ouders mee of heb...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

 mooi & gezond algemeen