eerste keer seks

Een op zes Nederlanders heeft vaker seks door corona

Maar liefst zeventien procent van de Nederlanders heeft vergeleken bij de periode voorafgaand aan de coronacrisis, vaker seks met zijn of haar partner. Vooral inwoners van de grootste steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag) zitten met 24 procent niet stil. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.525 Nederlanders van achttien jaar en ouder. Ondanks de toename in fysiek contact, zou een derde van de ondervraagden na afloop van de intelligente lockdown graag een aantal dagen alleen op vakantie gaan. 

Met 33 procent zijn vooral mannen toe aan een aantal dagen respijt van hun partner, onder vrouwen bedraagt dit slechts 26 procent. Ondanks deze behoefte aan meer me-time, is slechts acht procent van de respondenten bang dat hun relatie de coronacrisis niet overleefd. Opvallend genoeg zijn mannen bijna drie keer (!) zo sceptisch over de toekomst van hun relatie dan vrouwen: elf tegenover slechts vier procent. “Wanneer je inmiddels bijna twee maanden op elkaars lip zit, snap ik dat je snakt naar wat tijd alleen”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Mijn vriendin en ik zijn tijdens de lockdown nog dichter naar elkaar toegegroeid, maar als ik een aanbod zou krijgen om ergens een paar dagen alleen te zitten, zou ik direct ja zeggen.”

Werkrelaties

Niet alleen is de intelligente lockdown van positieve invloed op de relatie van een aanzienlijk gedeelte van de respondenten, ook veel professionele verstandhoudingen zijn er tijdens de coronacrisis op vooruit gegaan. Zo zegt maar liefst elf procent van alle ondervraagden momenteel zijn (oude manier van) werk het meeste te missen en plaatst het daarmee boven vrienden, uitgaan en sporten. Ook stelt een derde van de respondenten dat de onderlinge band tussen collega’s de afgelopen weken aanzienlijk is verbeterd. Franke: “Ik zie de coronacrisis als een great equalizer. Wie je ook bent, wat je functie ook is: we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Vanwege het beperkte aantal contactmomenten word je als werkgever gedwongen om te vertrouwen op je mensen. Bij ons heeft dit vooralsnog geen windeieren gelegd”. Werknemers maken helaas ook nog weleens misbruik van de toegenomen vrijheid, zo blijkt uit het onderzoek. 43 procent van de ondervraagden zegt tijdens de lockdown ten minste een half uur te hebben gespijbeld van werk.

Hobbyen

Ondanks alle positieve invloeden, lijken onze hobby- en eetgewoonten vooralsnog het grootste slachtoffer te worden van de coronacrisis. Maar liefst 21 procent van de respondenten zegt tijdens de intelligente lockdown ten minste één hobby te hebben opgepakt en inmiddels weer te hebben laten vallen. Vooral in de grootste steden (dertig procent) en door jongeren (35 procent) wordt er weinig succesvol op los gehobbyd. Een groot gedeelte van de respondenten ziet deze extra inspanningen (helaas) niet beloond. Zo verwacht maar liefst 45 procent van alle Nederlanders aan te komen als gevolg van de coronacrisis. De grootste boosdoeners lijken vaker eten bestellen (21 procent) en meer kant-en-klaarmaaltijden (dertien procent) te zijn. Franke: “Juist nu is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Ik snap dat het soms verleidelijk is om eten te bestellen of snel een pizza in de oven te gooien, maar uiteindelijk moeten al die extra coronakilo’s er ook weer af.”

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.
daten twitter
By Margret ·
16 augustus 2021

Die witte sokken kunnen uit

Gespreksonderwerp was ‘mijn wensenlijstje’ wat betreft een man. Waar hou je aan vast en wat zijn ‘nice to haves’. Hoe zit het met witte sokken?