Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
eerste keer seks
20 mei 2020

Een op zes Nederlanders heeft vaker seks door corona

Maar liefst zeventien procent van de Nederlanders heeft vergeleken bij de periode voorafgaand aan de coronacrisis, vaker seks met zijn of haar partner. Vooral inwoners van de grootste steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag) zitten met 24 procent niet stil. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.525 Nederlanders van achttien jaar en ouder. Ondanks de toename in fysiek contact, zou een derde van de ondervraagden na afloop van de intelligente lockdown graag een aantal dagen alleen op vakantie gaan. 

Met 33 procent zijn vooral mannen toe aan een aantal dagen respijt van hun partner, onder vrouwen bedraagt dit slechts 26 procent. Ondanks deze behoefte aan meer me-time, is slechts acht procent van de respondenten bang dat hun relatie de coronacrisis niet overleefd. Opvallend genoeg zijn mannen bijna drie keer (!) zo sceptisch over de toekomst van hun relatie dan vrouwen: elf tegenover slechts vier procent. “Wanneer je inmiddels bijna twee maanden op elkaars lip zit, snap ik dat je snakt naar wat tijd alleen”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Mijn vriendin en ik zijn tijdens de lockdown nog dichter naar elkaar toegegroeid, maar als ik een aanbod zou krijgen om ergens een paar dagen alleen te zitten, zou ik direct ja zeggen.”

Werkrelaties

Niet alleen is de intelligente lockdown van positieve invloed op de relatie van een aanzienlijk gedeelte van de respondenten, ook veel professionele verstandhoudingen zijn er tijdens de coronacrisis op vooruit gegaan. Zo zegt maar liefst elf procent van alle ondervraagden momenteel zijn (oude manier van) werk het meeste te missen en plaatst het daarmee boven vrienden, uitgaan en sporten. Ook stelt een derde van de respondenten dat de onderlinge band tussen collega’s de afgelopen weken aanzienlijk is verbeterd. Franke: “Ik zie de coronacrisis als een great equalizer. Wie je ook bent, wat je functie ook is: we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Vanwege het beperkte aantal contactmomenten word je als werkgever gedwongen om te vertrouwen op je mensen. Bij ons heeft dit vooralsnog geen windeieren gelegd”. Werknemers maken helaas ook nog weleens misbruik van de toegenomen vrijheid, zo blijkt uit het onderzoek. 43 procent van de ondervraagden zegt tijdens de lockdown ten minste een half uur te hebben gespijbeld van werk.

Hobbyen

Ondanks alle positieve invloeden, lijken onze hobby- en eetgewoonten vooralsnog het grootste slachtoffer te worden van de coronacrisis. Maar liefst 21 procent van de respondenten zegt tijdens de intelligente lockdown ten minste één hobby te hebben opgepakt en inmiddels weer te hebben laten vallen. Vooral in de grootste steden (dertig procent) en door jongeren (35 procent) wordt er weinig succesvol op los gehobbyd. Een groot gedeelte van de respondenten ziet deze extra inspanningen (helaas) niet beloond. Zo verwacht maar liefst 45 procent van alle Nederlanders aan te komen als gevolg van de coronacrisis. De grootste boosdoeners lijken vaker eten bestellen (21 procent) en meer kant-en-klaarmaaltijden (dertien procent) te zijn. Franke: “Juist nu is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Ik snap dat het soms verleidelijk is om eten te bestellen of snel een pizza in de oven te gooien, maar uiteindelijk moeten al die extra coronakilo’s er ook weer af.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Daten in coronatijden? Dit doe je in elk geval liever niet

Is hij of zij überhaupt de moeite waard om het risico...

Date-en seksgedrag veranderd door corona

Volgens een groot onderzoek van kenniscentrum Rutgers en Soa Aids Nederland...

7 tips voor het boeken van een zomervakantie in coronatijden

Waar moet je tijdens het boeken van je vakantie op letten?...

Corona houdt koppels (voorlopig) bij elkaar

Er is een forse terugloop van het aantal echtscheidingsaanvragen en dat...

Hoe ga je als single deze zomer ontspannen op vakantie?

Nu de grenzen weer open gaan en we ineens weer (uiteraard...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie