eerste keer seks

Een op zes Nederlanders heeft vaker seks door corona

Maar liefst zeventien procent van de Nederlanders heeft vergeleken bij de periode voorafgaand aan de coronacrisis, vaker seks met zijn of haar partner. Vooral inwoners van de grootste steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag) zitten met 24 procent niet stil. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.525 Nederlanders van achttien jaar en ouder. Ondanks de toename in fysiek contact, zou een derde van de ondervraagden na afloop van de intelligente lockdown graag een aantal dagen alleen op vakantie gaan. 

Met 33 procent zijn vooral mannen toe aan een aantal dagen respijt van hun partner, onder vrouwen bedraagt dit slechts 26 procent. Ondanks deze behoefte aan meer me-time, is slechts acht procent van de respondenten bang dat hun relatie de coronacrisis niet overleefd. Opvallend genoeg zijn mannen bijna drie keer (!) zo sceptisch over de toekomst van hun relatie dan vrouwen: elf tegenover slechts vier procent. “Wanneer je inmiddels bijna twee maanden op elkaars lip zit, snap ik dat je snakt naar wat tijd alleen”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Mijn vriendin en ik zijn tijdens de lockdown nog dichter naar elkaar toegegroeid, maar als ik een aanbod zou krijgen om ergens een paar dagen alleen te zitten, zou ik direct ja zeggen.”

Werkrelaties

Niet alleen is de intelligente lockdown van positieve invloed op de relatie van een aanzienlijk gedeelte van de respondenten, ook veel professionele verstandhoudingen zijn er tijdens de coronacrisis op vooruit gegaan. Zo zegt maar liefst elf procent van alle ondervraagden momenteel zijn (oude manier van) werk het meeste te missen en plaatst het daarmee boven vrienden, uitgaan en sporten. Ook stelt een derde van de respondenten dat de onderlinge band tussen collega’s de afgelopen weken aanzienlijk is verbeterd. Franke: “Ik zie de coronacrisis als een great equalizer. Wie je ook bent, wat je functie ook is: we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Vanwege het beperkte aantal contactmomenten word je als werkgever gedwongen om te vertrouwen op je mensen. Bij ons heeft dit vooralsnog geen windeieren gelegd”. Werknemers maken helaas ook nog weleens misbruik van de toegenomen vrijheid, zo blijkt uit het onderzoek. 43 procent van de ondervraagden zegt tijdens de lockdown ten minste een half uur te hebben gespijbeld van werk.

Hobbyen

Ondanks alle positieve invloeden, lijken onze hobby- en eetgewoonten vooralsnog het grootste slachtoffer te worden van de coronacrisis. Maar liefst 21 procent van de respondenten zegt tijdens de intelligente lockdown ten minste één hobby te hebben opgepakt en inmiddels weer te hebben laten vallen. Vooral in de grootste steden (dertig procent) en door jongeren (35 procent) wordt er weinig succesvol op los gehobbyd. Een groot gedeelte van de respondenten ziet deze extra inspanningen (helaas) niet beloond. Zo verwacht maar liefst 45 procent van alle Nederlanders aan te komen als gevolg van de coronacrisis. De grootste boosdoeners lijken vaker eten bestellen (21 procent) en meer kant-en-klaarmaaltijden (dertien procent) te zijn. Franke: “Juist nu is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Ik snap dat het soms verleidelijk is om eten te bestellen of snel een pizza in de oven te gooien, maar uiteindelijk moeten al die extra coronakilo’s er ook weer af.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.