flirten werk collega

Een op vijf werkenden verlinkt collega bij baas

Maar liefst negentien procent van de werkende Nederlanders heeft fouten van collega’s weleens verklikt aan hun leidinggevende. Volgens een op de zes ondervraagden gaat het zelfs zo ver, dat er bij hun huidige werkgever sprake is van een angstcultuur. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.098 Nederlanders werkend in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard.

Vooral Drentenaren (27 procent), Limburgers (25 procent) en Noord-Hollanders (24 procent) gaan geregeld met knikkende knieën naar hun werk. “Voor een werkgever is een beetje onderlinge controle op de werkvloer natuurlijk fijn”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Té is echter nooit goed. Als bedrijfseigenaar en werkgever vind ik het ontzettend belangrijk dat mijn medewerkers fouten mogen, kunnen en durven maken.”

Angstcultuur

Naast klikken bij de baas, draagt ook roddelen bij aan het ontstaan en/of in stand houden van een angstcultuur op de werkvloer. Uit het onderzoek blijkt dat 27 procent van de werkende Nederlanders vindt dat er binnen hun organisatie buitensporig veel wordt geroddeld. Ook stelt maar liefst dertig procent van ondervraagden dat zij weleens bewust zijn gekleineerd of voor schut gezet door een leidinggevende en/of collega. Opvallend genoeg zijn de slachtoffers vaker vrouwen (34 procent) dan mannen (27 procent). Franke: “Ondanks dat veel mensen weleens roddelen over een leidinggevende of collega, kan dit ontzettend schadelijk zijn voor een organisatie. Persoonlijk vind ik het niet zo erg als ze het achter mijn rug om over mij hebben, zolang ze elkaar maar met rust laten.”

Klikspaan boterspaan

Ondanks dat een groot gedeelte van de werkenden weleens een collega verlinkt bij de baas, zegt 59 procent van hen weleens persoonlijke geheimen te delen met collega’s. Opvallend is hierbij het forse verschil tussen vrouwen (65 procent) en mannen (slechts 51 procent). Daartegenover staat dat vrouwen door hun collega’s vaker in vertrouwen worden genomen. Zo zegt maar liefst 69 procent van hen één of meerdere geheimen van collega’s te kennen. Onder mannen bedraagt dit slechts 58 procent. Franke: “Ondanks dat vrouwen vaker op de hoogte zijn van de geheimen van collega’s, is het percentage mannen en vrouwen dat hun collega’s weleens heeft verlinkt nagenoeg gelijk. Of je daadwerkelijk beter een vrouwelijke- dan een mannelijke collega in vertrouwen kunt nemen, laat ik in het midden. Het kan namelijk ook zo zijn dat ze deze geheimen uit tweede hand hebben vernomen, misschien zelfs via een roddel.”

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?