Een op vijf singles viert kerst alleen

Bijna de helft van de Belgen viert kerst met familie, maar 18 procent van de singles brengt deze feestdag alleen door, dat is het hoogste aantal van Europa.

Eenzaam
Naast die 18 procent eenzame singles zegt 20 procent nog geen plannen te hebben voor Kerstmis. Deze feestdag lijkt voor heel wat Belgen dus eenzaam te worden. Volgens single coach Mieke Mievis komt dit doordat de meeste Belgen denken dat kerstmis een familieaangelegenheid is. Bij gebrek aan familie durven ze niet aan vrienden om gezelschap tijdens de feestperiode te vragen. Alleen de Italianen (61 procent) verlangen nog meer dan de Belgen (58 procent) naar een relatie tijdens de feestdagen dan een andere periode. Toch verkiezen singles om Kertmis met vrienden te vieren, moesten ze geen andere verplichtingen hebben.

Romantiek
Singles vinden samen een boek voor het haardvuur lezen de meest romantische activiteit voor de feestperiode, maar koekjes bakken lijkt dan ook erg populair te zijn. De meeste Europese singles vinden dit geen goede tijd om een partner aan de haak te slaan. Slechts 8 procent van de Belgen denkt op een kerstmarkt een geliefde te ontmoeten. De Spanjaarden (46 procent), Ieren (37 procent), en Italianen (36 procent) zijn wel optimistischer op de vlak. 28 procent van de Belgische singles heeft op liefdesvlak meer verwachtingen op van oudjaar.

Collega’s
Slechts een kwart vindt Nieuwjaar een goed moment om zijn partner ten huwelijk te vragen. Bijna evenveel Belgen vinden het niet gepast om een collega te verleiden op een kerstfeestje van het werk, ze houden werk en privé liever gescheiden. Slechts vier procent leerde op deze manier een geliefde kennen. Moest een collega een geschikte partner lijken te zijn, dan zou 36 procent toch een relatie overwegen. In de Scandinavische landen ligt dat duidelijk anders, 25 procent van de Denen en 16 procent van de Zweden zeggen al een relatie begonnen te zijn met iemand die ze op het kerstfeestje van hun bedrijf hebben leren kennen. De enquête werd afgenomen door relatiesite Parship.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?