collega kerstborrel

Een op vijf Nederlanders heeft weleens iets uitgespookt met collega

Kerstdiners en eindejaarsborrels: december is misschien wel de gezelligste tijd van het jaar op kantoor. Het is de tijd dat collega’s iets meer aandacht voor elkaar hebben dan gebruikelijk, maar wanneer wordt die aandacht te veel? Datingsite Parship.nl onderzocht wat Nederlanders vinden van flirten op de werkvloer. 

Verliefd? Andere baan

Collega’s zijn de mensen met wie je de meeste tijd spendeert als je fulltime werkt, daarom lijkt het bijna onvermijdelijk dat er weleens spanning heerst tussen twee collega’s. Toch vindt bijna de helft van de Nederlanders het ongepast om te flirten op de werkvloer. Vooral onder de mensen die een relatie hebben, heerst er onbegrip en vindt de meerderheid (53%) dat geflirt echt niet kunnen. Een op de tien Nederlanders zegt het zelfs zo ongepast te vinden dat ze een andere baan zouden zoeken als ze zich aangetrokken voelen tot een collega.

Seks op werk

Van de singles vindt echter de meerderheid (60%) het niet zo’n groot probleem als er zo nu en dan een flirt is op de werkvloer. Dat is misschien maar goed ook, want maar liefst een op de vijf Nederlanders heeft weleens iets in het geheim met een collega gedaan. Sterker nog, bij ruim zeven procent was de spanning zo onweerstaanbaar, dat dit zelfs heeft geleid tot seks op de werkplek.

Verliefd op de baas

Het wordt wellicht ingewikkelder voor de collegialiteit wanneer er gevoelens bij komen kijken. Al helemaal als iemand die gevoelens ontwikkelt voor zijn of haar manager. En dat komt regelmatig voor, blijkt uit het onderzoek: een op de tien vrouwen is weleens verliefd geweest op haar manager, tegenover vijf procent van de mannen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.