relatie verbreken
1 September 2019

Een op twaalf Nederlanders ongelukkig in relatie

Maar liefst acht procent van de Nederlanders is ontevreden over hun huidige relatie.  Van alle ondervraagden zou iets minder dan de helft vaker seks willen hebben met zijn of haar partner. Opvallend is hierbij het grote verschil tussen mannen en vrouwen: 61 procent tegenover slechts 33 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.188 Nederlanders met een relatie, uitgevoerd door Panelwizard.

Ook wanneer het gaat om het initiatief nemen tot seks, is er een groot verschil in de behoefte naar intimiteit tussen mannen en vrouwen. Zo stellen twee op de drie mannen dat zij voornamelijk de aanzet tot een spannend avontuurtje met de partner geven. Onder vrouwen ligt dit percentage met veertien procent bijna vijf keer (!) lager. “Ik heb me ook weleens minder prettig gevoeld bij mijn toenmalige vriendin”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Ondanks dat het moeilijk was om de eerste stap te zetten, heb ik dit uiteindelijk wel met haar besproken. Uiteindelijk bleek deze plooi in onze relatie gemakkelijk glad te strijken en ben ik ontzettend blij dat ik er iets van heb gezegd.”

Kinderen

Ook kinderen blijken voor stelletjes een stoorzender te zijn. Zo stelt maar liefst één op de drie ondervraagden met een gezin dat hun nakomelingen ooit van negatieve invloed zijn geweest op hun relatie. Ook onderlinge afgunst draagt hieraan bij; vijftien procent van de ondervraagden zegt weleens jaloers te zijn op de band die hun partner met de kinderen heeft. Met negentien procent hebben mannen het vaakst last van dit soort jaloerse gevoelens. Franke: “Ik heb zelf (nog) geen kinderen, maar ik kan me voorstellen dat het lastig kan zijn wanneer je kroost een duidelijke voorkeur heeft voor één van de twee ouders. Zeker wanneer je beide hard werkt om ze een goede toekomst te bieden.”

Luisteren

De jaloezie van vaders richting hun partner lijkt overigens niet geheel ongegrond. Zo blijken kinderen volgens het onderzoek veel beter naar hun moeder te luisteren dan naar hun vader. Maar liefst een derde van de ondervraagde vaders stelt dat hun kinderen eerder geneigd zijn hun partner te gehoorzamen. Onder vrouwen bedraagt dit slechts 21 procent. Vaders tot dertig jaar hebben het minste in de melk te brokkelen; maar liefst veertig procent zegt dat – wat betreft het ouderlijk gezag – hun partner de broek draagt. Franke: “Ik ben bang dat het bij mij niet anders gaat zijn. Wanneer mijn neefje bijvoorbeeld op bezoek is, neemt hij niks van mij aan. Mijn vriendin hoeft echter maar één woord te zeggen en hij schiet gelijk in de houding. Ik moet eerlijk toegeven dat ik daar weleens jaloers op ben.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Veel sekspartners maakt vrouwen ongelukkig in het huwelijk

Vrouwen die voor hun trouwdag veel sekspartners hebben gehad zijn over...

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

10 signalen van een ongezonde relatie

Nu je weer single bent kijk je misschien anders terug op...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie