relatie verbreken

Een op twaalf Nederlanders ongelukkig in relatie

Maar liefst acht procent van de Nederlanders is ontevreden over hun huidige relatie.  Van alle ondervraagden zou iets minder dan de helft vaker seks willen hebben met zijn of haar partner. Opvallend is hierbij het grote verschil tussen mannen en vrouwen: 61 procent tegenover slechts 33 procent. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.188 Nederlanders met een relatie, uitgevoerd door Panelwizard.

Ook wanneer het gaat om het initiatief nemen tot seks, is er een groot verschil in de behoefte naar intimiteit tussen mannen en vrouwen. Zo stellen twee op de drie mannen dat zij voornamelijk de aanzet tot een spannend avontuurtje met de partner geven. Onder vrouwen ligt dit percentage met veertien procent bijna vijf keer (!) lager. “Ik heb me ook weleens minder prettig gevoeld bij mijn toenmalige vriendin”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Ondanks dat het moeilijk was om de eerste stap te zetten, heb ik dit uiteindelijk wel met haar besproken. Uiteindelijk bleek deze plooi in onze relatie gemakkelijk glad te strijken en ben ik ontzettend blij dat ik er iets van heb gezegd.”

Kinderen

Ook kinderen blijken voor stelletjes een stoorzender te zijn. Zo stelt maar liefst één op de drie ondervraagden met een gezin dat hun nakomelingen ooit van negatieve invloed zijn geweest op hun relatie. Ook onderlinge afgunst draagt hieraan bij; vijftien procent van de ondervraagden zegt weleens jaloers te zijn op de band die hun partner met de kinderen heeft. Met negentien procent hebben mannen het vaakst last van dit soort jaloerse gevoelens. Franke: “Ik heb zelf (nog) geen kinderen, maar ik kan me voorstellen dat het lastig kan zijn wanneer je kroost een duidelijke voorkeur heeft voor één van de twee ouders. Zeker wanneer je beide hard werkt om ze een goede toekomst te bieden.”

Luisteren

De jaloezie van vaders richting hun partner lijkt overigens niet geheel ongegrond. Zo blijken kinderen volgens het onderzoek veel beter naar hun moeder te luisteren dan naar hun vader. Maar liefst een derde van de ondervraagde vaders stelt dat hun kinderen eerder geneigd zijn hun partner te gehoorzamen. Onder vrouwen bedraagt dit slechts 21 procent. Vaders tot dertig jaar hebben het minste in de melk te brokkelen; maar liefst veertig procent zegt dat – wat betreft het ouderlijk gezag – hun partner de broek draagt. Franke: “Ik ben bang dat het bij mij niet anders gaat zijn. Wanneer mijn neefje bijvoorbeeld op bezoek is, neemt hij niks van mij aan. Mijn vriendin hoeft echter maar één woord te zeggen en hij schiet gelijk in de houding. Ik moet eerlijk toegeven dat ik daar weleens jaloers op ben.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.