singles dating coach

Een op de vijf relaties ontstaat door online dating

Inmiddels vindt meer dan 1 op de 5 personen een relatie via online dating. In dit onderzoek, dat in opdracht van Lexa.nl werd uitgevoerd, stond de positie van online dating in Nederland centraal. Hierbij kwam tevens aan het licht dat Lexa.nl de bekendste datingsite van Nederland is en verantwoordelijk voor 35.000 dates per week. De datingsite liet het onderzoek uitvoeren ter ere van haar 10-jarig bestaan door Maurice de Hond.

Online dating groeiende markt

Ruim 6.500 respondenten namen deel waaronder zowel singles als niet-singles. Dat online dating een groeiende markt is in een wereld met steeds meer singles met steeds minder tijd was al bekend, maar exacte cijfers waren er nog niet. Nu blijkt dat ruim 1 op de 5 (21%) van de Nederlanders tussen nu en 10 jaar geleden een relatie heeft gevonden via online dating en dat daardoor kroegen en  clubs aan populariteit verliezen. Een nog iets grotere hoeveelheid singles (23%) is zelfs op dit moment aan het daten met iemand die zij online hebben leren kennen.

10 jaar Lexa.nl

Ook bleek dat 1 van de 2 respondenten iemand kent die zijn of haar partner online heeft gevonden en 2 van de 5 respondenten kent huwelijken die zijn ontstaan via datingsites.  in 2012  bestaat Lexa.nl 10 jaar en heeft daarmee aan de start gestaan van online dating in Nederland. Om inzicht te krijgen in welke positie online dating inmiddels heeft ingenomen, nam Maurice de Hond namens Lexa.nlde dating-branche onder de loep en kwam tot enkele interessante conclusies. Opgeteld heeft Lexa.nl in de afgelopen 10 jaar gezorgd voor 14 miljoen dates, wat neerkomt op een gemiddelde van 35.000 Lexa-dates per week.

Aantal singles blijft stijgen

Bovendien is het aantal singles in Nederland volgens het CBS de afgelopen 10 jaar fors gestegen naar 2,7 miljoen. Deze groei zal leiden tot ruim 3 miljoen singles in de komende 10 jaar. Mensen blijven langer single en koppels besluiten eerder uit elkaar te gaan en hun geluk elders te zoeken. Hierdoor verwachten wij ook de komende jaren verdere groei voor Lexa.nl.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.