Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
flirten
2 maart 2020

Een op de vier vrouwelijke singles zet nooit eerste stap

Drie op de vier singles ontmoet een geliefde het liefst in het dagelijks leven. Toch durft zestig procent de eerste stap niet te zetten.  25 procent van de vrijgezelle vrouwen is nog nooit op iemand afgestapt. Zijn vrouwen flirten verleerd? En wordt het voor vrijgezellen steeds lastiger om een date te vinden? Dat blijkt uit onderzoek van The Inner Circle, een Nederlandse dating-app.

Zijn vrouwen flirten verleerd?

Vrijgezelle vrouwen geven vaker aan het flirten verleerd te zijn dan mannen. Twintig procent mannen geeft aan dat hij niet zeker is over zijn flirt-skills, bij de vrouwen is dat 25 procent. Waar tien procent van de mannen nog nooit op iemand afgestapt is, is dat bij vrouwen 25 procent. Mannen lijken ook meer zelfvertrouwen te hebben in dat opzicht: twee keer meer mannen dan vrouwen zijn zelfverzekerd als ze op iemand afstappen.

David Vermeulen, medeoprichter van The Inner Circle: “Mannen en vrouwen lijken een ding gemeente hebben als het aankomt op daten: we zijn gewoon heel erg bang om afgewezen te worden of om voor schut te staan. Veel mensen vinden het spannend om het initiatief te nemen. Een op de drie singles noemt het zelfs eng!

Weinig actie in het offline leven

Acht op de tien singles staat er wel voor open om in het dagelijks leven door iemand aangesproken te worden. Daar komt weinig van terecht. Vier op de tien singles is het afgelopen jaar (!) namelijk niet aangesproken door iemand die met hem of haar zou willen daten. Driekwart van de singles merkt dat het minder vaak voorkomt dat vrijgezellen elkaar in het dagelijks leven aanspreken. De actie vindt vooral online plaats.

Vermeulen: “Het is jammer dat singles steeds minder initiatief nemen. Pas in het echte leven ontdek je namelijk of het klikt of niet. Daarom adviseren we singles om niet eindeloos te appen, maar snel af te spreken. Ook organiseren we regelmatig events, zodat mensen elkaar leren kennen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Verleiden met de ogen

Voel je als man dat je lang niet alle kneepjes van...

Singles komen weer in actie!

Singles lijken met zicht op de nieuwe fase van de intelligente...

Online daten ongemakkelijk? Deze dating app belooft gespreksstof

Daten via apps is populair, ook in tijden van corona. Maar...

Zo haal je het beste uit je eerste date

Om het uiterste uit jezelf en je date te halen, is...

Meer dan helft singles durfde afgelopen jaar niemand aan te spreken

Singles durven steeds minder vaak op iemand af te stappen. Meer...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie