Een op de vier Amerikanen gebruikt condoom

Mannen komen vaker klaar wanneer er geslachtsgemeenschap plaatsvindt, vrouwen hebben meer variatie nodig en 40-plussers gebruiken minder vaak een condoom. 

Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek naar seksueel gedrag. De universiteit van Indiana bestudeerde met het Nationale Onderzoek naar Seksuele Gezondheid en Gedrag het seksuele gedrag van Amerikanen.

Het is tot nu toe een van de meest uitgebreide studies over seksuele ervaringen en het condoomgebruik, waarvoor bijna 6.000 mensen tussen de 14 en 94 jaar werden ondervraagd, zo meldt Times of India. Er werd gekeken naar meer dan 40 combinaties van seksuele handelingen die worden verricht, het condoomgebruik van jongeren en volwassenen en het percentage homoseksuelen.

Condooms

‘Slechts’ een op de vier Amerikanen gebruikt een condoom tijdens geslachtsgemeenschap, waarvan een op de drie vrijgezel is. Ook kwam uit het onderzoek naar voren dat volwassenen met een condoom net zo veel plezier hebben, even opgewonden raken en gemakkelijk klaarkomen tijdens geslachtsgemeenschap als zonder. Veel volwassenen blijven bovendien een actief seksleven hebben naarmate zij ouder worden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?