Een op de drie vrouwen depri na vrijpartij

Een derde van de vrouwen heeft er last van, huilbuien, angst, prikkelbaarheid, onrust en melancholie na een orgasme, oftewel poscoïtale dysforie.

Zo blijkt uit onderzoek door de Universiteit Technologie in Queensland onder 200 jonge vrouwen. Normaal gesproken bezorgt seks het lichaam en de geest een ontspannen gevoel, toch kampte 33 procent van de ondervraagden al eens met de post-seks blues, zo meldt Herald Sun. Bij 10 procent was dit bijna altijd het geval.

Onderzoeker Robert Schweitzer zegt dat de oorzaak van de negatieve gevoelens onbekend is, al willen veel vrouwen er meer over weten. “Over het algemeen wordt gedacht dat vrouwen die seksueel misbruikt zijn, hun later seksuele ervaringen daarmee associëren.” Volgens Schweitzer toont het onderzoek echter geen verband aan.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?