online chatten

Een online gesprek starten valt een 50plusser zwaar

“Eh, eh, ja, hoe moet ik het zeggen, eh ,eh…..”. Zo verloopt een gesprek nog net niet, maar erg veel vlotter lijkt het de meeste 50-plussers die online daten niet af te gaan.   Meer dan de helft van deze 50-plussers heeft grote moeite om een gesprek te starten tijdens online daten. Datingsite 50plusmatch heeft dit geconstateerd onder hun ruime ledental van 2.500.

Onzekerheid overheerst gesprek

Datingsite 50plusmatch bracht vandaag in het nieuws dat zij bij zijn eigen leden helder heeft gekregen dat zo’n 60 procent van de ouderen geen idee heeft hoe ze iemand moeten benaderen.Uit angst om de plank volledig  mis te slaan, wordt de poging bij voorbaat al achterwege gelaten. Uit onzekerheid wat hun toenadering brengt, wordt die stap maar niet gezet. Een vlot gesprek kan het bijna niet worden wanneer de onzekerheid over je zelf en over wat te zeggen, alles overheerst. Wanneer iemands foto jouw aandacht getrokken heeft, dan moet je er achter komen of jullie mogelijk matchen. Wanneer je niet begint met een chatgesprek, dan kom je daar niet achter en kan er nooit een nieuwe relatie beginnen. Het is dus een soort noodzakelijk kwaad.

Foto of profiel als opening voor gesprek

Denk na wat jij leuk vindt wanneer jij anderen een gesprek hoort beginnen. Van de 100 zijn er 20 die het prettig vinden dat er ingespeeld wordt op een foto of profiel om een gesprek te openen.  Wanneer je bijvoorbeeld een lieve opmerking of een complimentje waardeert, dan zijn er vast ook anderen die dat op prijs stellen.

Wie bij velen niet in de smaak vallen, zijn mensen die te direct zijn. Ook mensen die te grof doen of onhandig overkomen zijn , zijn niet geliefd onder 50-plussers. Openingszinnen die een slechte grap of hele onzekere uitlatingen bevatten,  vallen fout.

Meer manieren om contact te leggen

Je kunt op vele manieren contact maken met andere leden. Door direct te chatten met andere leden die online zij, maar daar zit dus een hele grote hobbel, die genomen moet worden. Daarnaast kun je ook contact leggen door een persoonlijk bericht te sturen. Een andere manier is om zelf een leuke activiteit te organiseren, waardoor jij een beetje het heft in handen hebt en je jezelf daardoor mogelijk zekerder voelt.

Date zoals jij dat wil

De datingsite 50plusmatch streeft na dat iedereen date, zoals hij of zij dat wil. Blijf dus dicht bij jezelf. Met je manier van contact maken en met wat je wil zeggen. Heb je iemand tegenover je waar je een klik meevoelt of een verband, dan zal je onzekerheid vast minder voelen. Dat moet toch al een teken aan de wand zijn. Zoek dus gewoon even iets langer, tot je je prettiger voelt en je zekerheid vanzelf zal toenemen of je onzekerheid dusdanig verminderd is dat je genoeg lef hebt.

50-plussers vinden elkaar online

Van de mensen tussen de 50 en 65 jaar die gingen samenwonen, ontmoette meer dan een derde elkaar online. Dat het dus een hele goede manier is om “aan de man of de vrouw” te komen, is duidelijk in beeld gebracht. Zet je angst zoveel mogelijk overboord, maar blijf vooral jezelf.

670-300-onlinegrafiek Grafiek leeftijdscategorie online ontmoetingen

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam