normaal gezin, normaal leven
14 February 2017

Een nieuw normaal leven

Als vrienden uit elkaar gaan, mooi als het kan. Wanneer je echter een gezin hebt, wordt het anders. Als vrienden uit elkaar gaan, maar wel in een huis blijven wonen, dat lijkt mij persoonlijk heel zwaar. Scheiden geeft verdriet in elke situatie. Iedereen moet voor zich zelf weer een normaal leven gaan ontdekken.

Illusie

In het &Magazine van BNDeStem schrijft Monica Beek over haar leven met haar gezin. Sinds kort is de kogel door de kerk en hebben zij en haar man besloten te gaan scheiden. Zij hebben bedacht samen in hun huis te blijven wonen, ieder met een eigen kamertje, zodat er voor de kinderen zo min mogelijk zou veranderen. Mooi streven, maar dat er niets verandert dat is een illusie.

Doen alsof er niks aan de hand is

Onder een dak blijven wonen en dan allebei je eigen leven leiden. Het lijkt mij een mooi streven, maar een onmogelijkheid. Een tijdje zal dit lukken, omdat je allebei de kinderen wilt ontzien. Maar het kan niet zo zijn dat je gaat scheiden en je kinderen er niks van mee krijgen. Je kunt niet gewoon normaal de dagen doorkomen als of er niks aan de hand is. Een kind gaat zich toch wel beseffen dat Papa en mama zijn gescheiden omdat ze niet meer van elkaar houden. Ten minste niet genoeg.

Wanneer de tranen komen

Monica kon er in het begin goed mee omgaan. Er kwam echter een dag dat ze het niet meer trok, ze viel flauw. Daarna komen de tranen en kan ze niet meer stoppen. Mogelijk is ze gevallen omdat ze te snel is opgestaan, maar het is duidelijk dat het wat heeft losgemaakt in haar. Iets waarvan ze niet besefte dat het op de loer lag.

Het verdriet over de scheiding en vooral over de impact die het op haar dochters heeft. Het is verdriet dat tijden verstopt heeft gezeten, maar zich nu laat zien en niet meer te stoppen is. Er ligt een molensteen op haar borst. Hoe hard zij en haar ex ook hun best doen om alles zo normaal mogelijk te laten voor de meisjes, beseft Monica dat het leven niet meer normaal is.

Een nieuw normaal leven

Alle vier moeten ze op zoek naar een nieuw normaal leven. Waar je als ouders na een scheiding goed aan doet, is een lastig verhaal. Goed voor je kinderen zorgen, maar ook genoeg aan jezelf denken. Wanneer je er zelf aan onderdoor gaat kun je er niet zijn voor anderen. Een tijdje samen blijven ter overbrugging is een optie. Ben wel meteen helder naar jezelf en naar je kinderen, dat dit waarschijnlijk een tijdelijke oplossing is. Blijf als ouders altijd een normale verhouding met je kinderen nastreven ook al woon je niet fulltime bij elkaar. Het zijn en blijven je kinderen. Jij bent en blijft hun papa of mama. Ook op afstand.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Zo voorkom je dat je relatie sneuvelt in coronatijd

Kun je nog iets doen om het tij te keren als...

Hoe sterk is jouw (prille) relatie?

Er zijn bepaalde situaties die zullen testen hoe sterk je relatie...

Voordelige uitjes met de kids tijdens de zomervakantie

We hebben 5 eenvoudige, soms gratis en voordelige uitjes voor de...

Corona houdt koppels (voorlopig) bij elkaar

Er is een forse terugloop van het aantal echtscheidingsaanvragen en dat...

Heel in 4 stappen je gebroken hart

Het beëindigen van een relatie is vaak pijnlijk en emotioneel. Het...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie