sexting niet zonder gevaar

Een nieuw jaar, een nieuwe minnaar?

Terwijl veel mensen als goed voornemen stoppen met roken hadden, of een keer wat gezonder eten hebben veel mensen na de feestdagen zo genoeg van de vaste relatie dat ze direct op zoek gaan naar een affaire partner. In de eerste twee weken van januari zag affaire bemiddelaar AshleyMadison.com een piek van 614% ten opzichte van nieuwe aanmeldingen op normale dagen.

Eind december deed AshleyMadison.com een onderzoek onder 1976 leden wat hun goede voornemen was.  Dit was de top drie:

  1. Op dieet gaan – 34,2%
  2. Meer geld verdienen – 31,8%
  3. Een nieuwe affaire partner vinden – 24%
  4. Een affaire stoppen – 10%

Scheidingsmaand

“Januari staat bekend als de ‘scheidingsmaand’ maar ‘affaire maand’ zou wellicht beter zijn,” zegt woordvoerder Marco Barneveld. “Gedurende de feestdagen zijn partners gedwongen om veel tijd samen door te brengen. Dan komen er bij sommige partners een hoop spanningen naar boven. En terwijl kerstmis staat voor familie en samenzijn staat nieuwjaar voor persoonlijke verandering en verbetering. Mensen willen dat waar ze ontevreden over zijn veranderen. Dat kan de wens zijn om meer intimiteit te hebben of meer sex. Dat zet de deur open richting een affaire.”

Januari piek

Overigens ziet de bemiddelingssite voor mensen die vreemd willen gaan wel een piek in januari maar geeft 10% van de ondervraagden ook aan dat ze hun huidige affaire willen beëindigen. Wellicht omdat deze ze heeft doen inzien dat hun eigen relatie toch de moeite waard is.

Maar of deze hernieuwde monogamen dat daadwerkelijk ook blijven, is de vraag. De afgelopen drie jaar ziet AshleyMadison.com 75% van alle accounts die in januari worden beëindigd weer terugkomen na een hiaat van drie maanden. Wat ieder jaar een tweede piek geeft in april.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.