sexting niet zonder gevaar

Een nieuw jaar, een nieuwe minnaar?

Terwijl veel mensen als goed voornemen stoppen met roken hadden, of een keer wat gezonder eten hebben veel mensen na de feestdagen zo genoeg van de vaste relatie dat ze direct op zoek gaan naar een affaire partner. In de eerste twee weken van januari zag affaire bemiddelaar AshleyMadison.com een piek van 614% ten opzichte van nieuwe aanmeldingen op normale dagen.

Eind december deed AshleyMadison.com een onderzoek onder 1976 leden wat hun goede voornemen was.  Dit was de top drie:

  1. Op dieet gaan – 34,2%
  2. Meer geld verdienen – 31,8%
  3. Een nieuwe affaire partner vinden – 24%
  4. Een affaire stoppen – 10%

Scheidingsmaand

“Januari staat bekend als de ‘scheidingsmaand’ maar ‘affaire maand’ zou wellicht beter zijn,” zegt woordvoerder Marco Barneveld. “Gedurende de feestdagen zijn partners gedwongen om veel tijd samen door te brengen. Dan komen er bij sommige partners een hoop spanningen naar boven. En terwijl kerstmis staat voor familie en samenzijn staat nieuwjaar voor persoonlijke verandering en verbetering. Mensen willen dat waar ze ontevreden over zijn veranderen. Dat kan de wens zijn om meer intimiteit te hebben of meer sex. Dat zet de deur open richting een affaire.”

Januari piek

Overigens ziet de bemiddelingssite voor mensen die vreemd willen gaan wel een piek in januari maar geeft 10% van de ondervraagden ook aan dat ze hun huidige affaire willen beëindigen. Wellicht omdat deze ze heeft doen inzien dat hun eigen relatie toch de moeite waard is.

Maar of deze hernieuwde monogamen dat daadwerkelijk ook blijven, is de vraag. De afgelopen drie jaar ziet AshleyMadison.com 75% van alle accounts die in januari worden beëindigd weer terugkomen na een hiaat van drie maanden. Wat ieder jaar een tweede piek geeft in april.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.
daten twitter
By Margret ·
16 augustus 2021

Die witte sokken kunnen uit

Gespreksonderwerp was ‘mijn wensenlijstje’ wat betreft een man. Waar hou je aan vast en wat zijn ‘nice to haves’. Hoe zit het met witte sokken?