heerlijk alleen zijn

Een makkelijker leven zonder partner

Wanneer je jaren een relatie hebt gehad, kun je tot de conclusie komen dat het leven zonder een partner makkelijker is. Dat zegt iets over je relatie of jouw plek in een relatie. Niet voor iedereen is dit zo. Gelukkig zijn er genoeg mensen die met een partner wel een makkelijk en goed leven hebben.

Moeilijk om mee samen te leven

In SOLO van BN DeStem vertelt Marian uit Roosendaal dat ze naar haar scheiding al jaren alleen woont. Kinderen heeft ze niet. Wel twee honden. Ze is mantelzorger voor haar moeder. Marian is een zorgzaam type en die rol past haar goed. Eerst ook nog de zorg voor haar vader maar die is half jaar geleden overleden. Ze zegt over zichzelf dat het moeilijk is om met haar samen te leven. Ze is te zelfstandig en wil alles zelf doen.

Oprechte belangstelling

Of ze zich niet eenzaam voelt, wordt haar gevraagd. Nee, niet zolang ze dingen blijft ondernemen. Ze heeft al wel door dat mensen niet uit zichzelf naar haar toekomen. Dat contact maken van twee kanten moet komen. Dat oprechte belangstelling voor haar belangrijk is, dat laat ze wel blijken.

Een makkelijker leven zonder partner

Marian is een zorgzaam type. Dat betekent voor haar ook dat ze goed voor zichzelf moet zorgen. Dat doet ze door elke avond voor zichzelf te koken, of een hapje buiten de deur te eten, alleen of met vrienden. Na haar scheiding ontdekte ze wat vrijheid betekent, alhoewel ze haar huwelijk niet als beklemmend heeft ervaren toendertijd. Maar om nu zonder partner van alles te ondernemen vindt ze heerlijk. Het leeft gemakkelijker.

Niet opzoek naar een man

Hoe ziet zij haar sociale leven? Je kunt nog zo’n groot sociaal netwerk hebben, als je omstandigheden veranderen kan dit snel wegvallen. Wanneer mensen in je omgeving ongevraagd iets voor je doen, dan is dat voor Marian een teken van echte vriendschap. Het is niet dat ze haar ogen sluit voor als er een leuke man voorbij loopt, maar op zoek via daten bijvoorbeeld is ze op het moment niet echt.

Onbekende kroeg loopt ze voorbij

Alleen op vakantie gaan, daar loopt ze niet voor weg. Met vriendinnen een weekendje samen weg vindt ze zeker zo gezellig. Een wijntje drinken aan een bar in een bekende omgeving doet ze ook gerust in haar eentje. Ze zegt altijd wel bekenden te ontmoeten. Een onbekende kroeg gaat ze niet alleen binnen. Ze wil niet de indruk wekken meer te willen dan alleen gezelligheid.

Blij met wat ze heeft

Ze wil gelukkig en blij zijn met wat ze heeft. Ze heeft geen geloof in het maakbare, omdat het leven makkelijk een andere wending neemt. Haar frustratie is dat ze als alleenstaande vrouw niet altijd serieus wordt genomen. Veel instanties verwachten toch een partner naast je. Meer leven in het moment en haar huidige koers in het leven vasthouden, dat is wat zij wil.

Nog meer redenen waarom het zeker niet erg is om alleen te zijn.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam