maatje voor het leven
2 July 2015

Een maatje voor het leven

Emotionele geborgenheid is wat we als single zoeken bij een ander. Ook belangrijk vinden we seks. Maar het meest belangrijk is het vinden van een maatje om de vrije tijd mee door te brengen.  Dus niet de angst om alleen te blijven of de hang naar zekerheid  zorgen ervoor dat we blijven daten. Een maatje, dat is het belangrijkste. Als die dan ook nog een goede minnaar kan zijn, dan is dat mooi meegenomen.

Samen vrije tijd vullen

De behoefte van single mannen en vrouwen om hun vrije tijd met iemand anders door te brengen is even groot. Het is toch veel prettiger om met iemand anders naar het theater te kunnen gaan, dan alleen. Een keer een avondje thuis voor de tv zitten is daarentegen heerlijk, wanneer je maar weet dat er morgen of overmorgen weer iemand naast je zit.

Mannen willen regelmatige seks

Mannen geven daarnaast aan dat het hebben van regelmatige seks ook een reden is om op zoek te zijn naar een partner. Voor vrouwen is deze reden minder urgent. Dat seksualiteit door beide groepen als belangrijk wordt gezien, is klip en klaar. Dat de seksualiteit bij mannen na de 55 van groter belang is dan voor vrouwen is wel een opvallend verschil.

Je veilig en geborgen voelen

Vrouwen vinden het idee iemand in hun buurt te hebben waar ze emotioneel een band mee hebben en bij wie ze zich veilig en gebogen voelen, meer een reden om te blijven daten. Voor mannen is dit weer beduidend minder van belang. Dat een relatie in allerlei opzich meer zekerheid biedt, dat wordt niet zwaar meegewogen. Niet bij de mannen en ook niet bij de vrouwen.

Seksuele trouw is niet te veel gevraagd

Met het oog op het verkrijgen van een relatie geven zowel mannen als vrouwen volmondig aan dat er volledige seksuele trouw moet zijn. Dit feit geldt dan ook zeker bij de vrouwen van boven de 55.  Bijna iedereen vindt dat het niets met veeleisend zijn te maken heeft wanneer je dit wenst bij een nieuwe relatie.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Corona belemmert seksualiteit van jongeren

Online daten en flirten blijkt geen alternatief voor jongeren tijdens de...

Slechts 1 op 3 van de Nederlanders en Vlamingen weet wat intersekse is

Voor het eerst is onderzoek gedaan naar de kennis en opvattingen...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie