maatje voor het leven

Een maatje voor het leven

Emotionele geborgenheid is wat we als single zoeken bij een ander. Ook belangrijk vinden we seks. Maar het meest belangrijk is het vinden van een maatje om de vrije tijd mee door te brengen.  Dus niet de angst om alleen te blijven of de hang naar zekerheid  zorgen ervoor dat we blijven daten. Een maatje, dat is het belangrijkste. Als die dan ook nog een goede minnaar kan zijn, dan is dat mooi meegenomen.

Samen vrije tijd vullen

De behoefte van single mannen en vrouwen om hun vrije tijd met iemand anders door te brengen is even groot. Het is toch veel prettiger om met iemand anders naar het theater te kunnen gaan, dan alleen. Een keer een avondje thuis voor de tv zitten is daarentegen heerlijk, wanneer je maar weet dat er morgen of overmorgen weer iemand naast je zit.

Mannen willen regelmatige seks

Mannen geven daarnaast aan dat het hebben van regelmatige seks ook een reden is om op zoek te zijn naar een partner. Voor vrouwen is deze reden minder urgent. Dat seksualiteit door beide groepen als belangrijk wordt gezien, is klip en klaar. Dat de seksualiteit bij mannen na de 55 van groter belang is dan voor vrouwen is wel een opvallend verschil.

Je veilig en geborgen voelen

Vrouwen vinden het idee iemand in hun buurt te hebben waar ze emotioneel een band mee hebben en bij wie ze zich veilig en gebogen voelen, meer een reden om te blijven daten. Voor mannen is dit weer beduidend minder van belang. Dat een relatie in allerlei opzich meer zekerheid biedt, dat wordt niet zwaar meegewogen. Niet bij de mannen en ook niet bij de vrouwen.

Seksuele trouw is niet te veel gevraagd

Met het oog op het verkrijgen van een relatie geven zowel mannen als vrouwen volmondig aan dat er volledige seksuele trouw moet zijn. Dit feit geldt dan ook zeker bij de vrouwen van boven de 55.  Bijna iedereen vindt dat het niets met veeleisend zijn te maken heeft wanneer je dit wenst bij een nieuwe relatie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.