tips vriend(in) scheiden

Eén liefde is niet één spaarpot

In een relatie na verloop van tijd een gezamenlijke rekening in het leven roepen is niet verkeerd. Over al je aankopen verantwoording moeten afleggen voelt echter verre van prettig. 

Ruzie met je lief

Wanneer je jezelf te veel beperkt voelt in je uitgave patroon, dan kun je besluiten er een eigen rekening op na te houden. Je kunt dan kopen wat je wilt en daar in ieder geval geen ruzie over krijgen met je lief. Uit onderzoek blijkt dat niet ontrouw, maar geld de belangrijkste reden is voor stelletjes om uit elkaar te gaan.

Ruzie over geld

Volgens het Nibud hebben zes op de tien koppeltjes regelmatig ruzie over financiën: vaker dan ruzie over de kinderen of het huishouden, meldt de Volkskrant. Uit recent onderzoek van een Nederlandse datingsite onder 650 singles blijkt dat 61 procent van de vrouwen zweert bij een eigen rekening naast de gemeenschappelijke rekening.

Geheim spaarpotje

Een eigen spaarrekening?  Veel partners zijn helemaal niet op de hoogte van dat spaarpotje. Een hoog percentage van 65% van de mensen houdt er namelijk een geheim spaarvarkentje op na.  Sommige spaarders vertrouwen blijkbaar hun eigen partner niet  met het geld. De partner zou het mogelijk uitgeven als ze ervan op de hoogte waren. Anderen zetten het geld opzij als appeltje voor de dorst.

Bron: Telegraaf

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.