tips vriend(in) scheiden

Eén liefde is niet één spaarpot

In een relatie na verloop van tijd een gezamenlijke rekening in het leven roepen is niet verkeerd. Over al je aankopen verantwoording moeten afleggen voelt echter verre van prettig. 

Ruzie met je lief

Wanneer je jezelf te veel beperkt voelt in je uitgave patroon, dan kun je besluiten er een eigen rekening op na te houden. Je kunt dan kopen wat je wilt en daar in ieder geval geen ruzie over krijgen met je lief. Uit onderzoek blijkt dat niet ontrouw, maar geld de belangrijkste reden is voor stelletjes om uit elkaar te gaan.

Ruzie over geld

Volgens het Nibud hebben zes op de tien koppeltjes regelmatig ruzie over financiën: vaker dan ruzie over de kinderen of het huishouden, meldt de Volkskrant. Uit recent onderzoek van een Nederlandse datingsite onder 650 singles blijkt dat 61 procent van de vrouwen zweert bij een eigen rekening naast de gemeenschappelijke rekening.

Geheim spaarpotje

Een eigen spaarrekening?  Veel partners zijn helemaal niet op de hoogte van dat spaarpotje. Een hoog percentage van 65% van de mensen houdt er namelijk een geheim spaarvarkentje op na.  Sommige spaarders vertrouwen blijkbaar hun eigen partner niet  met het geld. De partner zou het mogelijk uitgeven als ze ervan op de hoogte waren. Anderen zetten het geld opzij als appeltje voor de dorst.

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.