singles dating coach

Een lange afstandrelatie houdt meestal niet lang stand

Tijdens een avondje chatten heb je de liefde van je leven ontdekt. Maar ja, hij woont daar en jij woont hier… En hoewel zo’n relatie op afstand soms goed kan gaan, gaat het vaker fout. 

Afstand brengt extra moeilijkheden met zich mee.

1. De problemen gaan meestal over de afstand en niet over de relatie 

Als er problemen zijn in een lange afstandsrelatie dan gaan die niet over de gewone vriend-vriendin-problemen. Het gaat meestal alleen maar over de afstand die jullie relatie moet overbruggen en niet over dingen als ’je brengt nooit een bloemetje mee’, ’je moeder vindt me niet aardig’, of ’je hebt de hele avond met iemand anders lopen te flirten en mij links laten liggen’. Alles draait om de afstand en dat gaat vreten.

2. Uit het oog, uit het hart

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat afstand de relatie juist hechter kan maken, maar dat gaat niet op als je heel lang van elkaar verwijderd bent. Tijd gekoppeld aan afstand zorgt juist voor een moeilijke situatie. Hoe langer je van elkaar weg bent, hoe eerder je geneigd bent om de ander te vergeten. Uit het oog uit het hart, zeg maar.

3. Je kunt een net zo leuk iemand dichter bij huis vinden

Waarschijnlijk wil je er niet over nadenken, maar het is mogelijk om iemand te vinden die net zo leuk is als je liefde op afstand, maar waarbij je wel de voordelen hebt van een echte relatie dichtbij huis.

Een relatie draait om compromissen: waar de ene duwt, trekt de ander het weer recht om de relatie in balans te houden. Maar als er een grote afstand tussen de verliefden zit dan moet je harder werken om de relatie staande te houden, terwijl je er minder voor terugkrijgt.

Niemand zegt dat relaties makkelijk zijn, maar om zo veel werk er in te stoppen en er weinig voor terug te krijgen… Is dat het wel waard? Het enige wat je moet doen, is om je heen kijken en misschien vind je wel iemand die net zo goed is voor je maar van wie je meer terugkrijgt.

4. Je kunt niet met elkaar knuffelen

Voor degenen die gek zijn op knuffelen kan een relatie op afstand een hard gelag zijn. Zo kun je je super eenzaam voelen als je geen lichamelijk contact kunt hebben met je geliefde. Zelfs Skype is niet goed genoeg om die eenzaamheid weg te nemen.

5. Als je elkaar ziet dan is dat maar voor korte periode

Eindelijk kun je je partner zien. Maar het normale leven gaat ook gewoon door. Dus hij moet  werken en jij moet terug vanwege jouw werk. Je kunt elkaar dus maar even zien. De tijd zal je vullen met vrijen en andere leuke dingen samen doen, maar je kunt nooit de verloren tijd inhalen.

6. Seks via Skype is onbevredigend

Op de een of andere manier wil je toch seks met je grote liefde in ’verwegistan’. Skype kan dan een oplossing zijn, maar zal uiteindelijk nooit zo bevredigend zijn als echte seks.

7.Overal verleiding

Overal om je heen is verleiding aanwezig en dat geldt ook voor je partner. Vooral in periodes dat het wat minder met je gaat en je behoefte hebt aan warmte en aandacht is verleiding moeilijk te weerstaan.

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.