foute man daten

Een kijkje op het flirtgedrag van onze Belgische buren

Hoewel de populariteit van online daten niet te onderschatten is, blijven heel wat mensen veel liever trouw aan face to face flirten. Ruim driekwart van dertigplussers doet het graag op een zonnig terras. Een knus cafeetje is dé plek bij uitstek.

Flirtgedrag Belgen

Bij GrandOptical wilden ze wel eens weten hoe het gesteld is met het flirtgedrag van de Belg. En uit commercieel oogpunt waren ze benieuwd naar de rol van een zonnebril in deze.

Los van de verkooppraatjes, bracht de enquête best wat leuke weetjes naar boven. Zo geniet ruim driekwart van dertigplussers wel eens van een flirt, liefst in real life.

Place to be

De favoriete locatie voor zoete praatjes en zwoele blikken blijkt een zonovergoten terrasje (44%) of gezellig café (52%) te zijn. In het eerste geval zou ongeveer 77 procent handig gebruik maken van (je raadt het al) een zonnebril om stiekem te gluren naar hun “prooi”. Voor dames is ook het strand (35%) een aanlokkelijke plek, terwijl mannen het park (29%) zouden verkiezen.

Oogcontact

Een essentieel onderdeel van een geslaagde flirt is volgens twee op de drie ondervraagde Belgen oogcontact (bye, bye zonnebril). Een drankje trakteren is fijn, maar garandeert je geen succes. Voor amper vier procent resulteert dat nog in een goede flirt.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Right Marktonderzoek, onder 1.031 Belgische mannen en vrouwen tussen 30 en 50 jaar.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.