kampeerdate

Een kampeerdate heeft de grootste kans van slagen

Het is misschien niet een idee waar je zelf direct op zou komen: kamperen als date. Toch is het de perfecte manier om meer over elkaar te weten te komen. Het is wellicht spannend om als je elkaar nog maar kort kent, één of meerdere dagen samen op pad te gaan. Maar ook wanneer je elkaar al langere tijd kent is kamperen een leuke date ter afwisseling.

Waarom een kampeer date goed idee is?

Kamperen is een leuke en ongedwongen manier om elkaar beter te leren kennen. Het is een stuk minder zenuwslopend dan wanneer je in een restaurant tegenover elkaar zit. Wanneer je gaat kamperen kun je buiten lekker actief bezig zijn, en zullen er minder snel ongemakkelijke stiltes vallen. Daarnaast kunnen jullie meteen testen of jullie een goed team zijn. Lukt het jullie om samen de tent op te zetten zonder ruzie te krijgen? Dan zit het vast wel goed tussen jullie!

Welke camping en bestemming kiezen we?

Het leuke van kamperen is daarnaast dat het op talloze manieren en locaties mogelijk is. Zo kun je als je liever wat meer luxe hebt ook kiezen voor glamping. Je hoeft dan niet zelf je tentje op te zetten, maar verblijft in een ingerichte lodge of safaritent. Belangrijk is dat je voor jullie beiden de juiste kampeerplek kiest. Gelukkig is er altijd wel een bestemming te vinden die bij jullie past: kamperen kan immers niet alleen in Nederland, maar juist ook heel goed in het buitenland. Wat dacht je bijvoorbeeld van kampeervakantie in Australië of Noord-Amerika?

Hoe bereiden we ons voor?

Een verre kampeerreis vergt echter wel wat extra voorbereidingen. Denk bijvoorbeeld goed na of je je eigen tent mee wilt nemen, of er ter plekke eentje wilt huren. Maar ook als je dichter bij huis blijft is het natuurlijk belangrijk om goed voorbereid naar de camping te gaan. Met een goede voorbereiding kun je indruk maken op je date en voorkom je bovendien ruzies. Spreek daarom vooraf goed af wie verantwoordelijk is voor het meenemen van spullen als de tent, meubels en kookgerei.

What to do?


Als de voorbereidingen geslaagd zijn, je op de plek van bestemming bent aangekomen en de tent staat, zijn er genoeg leuke activiteiten die je samen kunt ondernemen om elkaar beter te leren kennen. Zo kun je gezellig barbecueën of romantisch samen eten bij een kampvuurtje. Daarnaast is kamperen de ideale manier om lekker de natuur in te gaan: maak samen een mooie wandeling, ga mountainbiken of zwemmen in een nabij gelegen meer. Waar je ook bent, er zijn altijd wel mogelijkheden om de natuur in te gaan. Zit je dicht bij een grote plek of stad? Dan is er natuurlijk niets leukers dan ook wat cultuur op te snuiven. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om je kampeerdate af te stemmen op jullie gezamenlijke interesses.

Kortom, een kampeerdate staat garant voor succes. Het is dan ook niet gek dat de KCK-kampeerenquête uitwijst dat kamperen de ultieme relatieboost is! Je leert elkaar in een ontspannen setting werken en ontdekt meteen of jullie samen een goed team zijn. Daarnaast is kamperen op talloze locaties en manieren mogelijk en kun je ook de activiteiten op jullie plaats van bestemming altijd wel afstemmen op jullie gezamenlijke wensen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Een individuele rondreis door Noorwegen maken
By Redactie ·
7 december 2023

Een individuele rondreis door Noorwegen maken

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur
By Redactie ·
25 september 2023

De verborgen parels van de Nederlandse nationale parken: Een reis door ongerepte natuur

Single Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!
By Redactie ·
4 augustus 2023

Single? Maak die wereldreis, maar regel eerst wel dit!

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.