huis inrichten single

Een huis inrichten als single

Wist je dat het grootste deel van Nederland bestaat uit eenpersoonshuishoudens? En dat de meeste singles een man zijn en wonen in Enschede, Delft of Eindhoven? Al die singles hebben natuurlijk een plek nodig om te wonen met een eigen inrichting naar hun eigen smaak. Dus als je denkt dat je niet weet waar je moet beginnen met het inrichten van je huis nu je weer single bent, je bent dus zeker niet de enige, vele duizenden zijn je al voor gegaan! Maar om aan de slag te kunnen, geven we je graag enkele tips.

Schakel vrienden en familie in

Je moet nu in je eentje alles beslissen en dan kan soms de twijfel toeslaan. Zeker bij de wat grotere aankopen. Vraag daarom aan mensen die je goed kennen, zoals vrienden en familie, om advies. Hierdoor wordt de kans kleiner dat je een verkeerde keuze maakt.

Investeer bewust in je interieur

De kans is nu groot dat het huis dat je nu gekocht hebt als single, niet het huis is waar je met een eventuele toekomstige partner ook zal blijven wonen. Daarom is het belangrijk om heel bewust in je nieuwe interieur te investeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een multifunctionele eettafel waar je zowel aan kunt werken, eten als borrelen. Nu je single bent zal je immers vaker vrienden vragen om langs te komen om gezellig tijd met elkaar door te brengen. Je moet dus zeker geen te kleine kiezen.

Geen overbodige spullen

Bedenk je goed dat je nu alleen spullen nodig hebt voor jezelf. Het is leuk om over verschillende huishoudelijke apparatuur te beschikken, maar wat heb je aan een tostiapparaat als je haast nooit tosti’s eet of een kruimeldief als je een goede stofzuiger hebt. Een grote Amerikaanse koelkast staat prachtig, maar waarschijnlijk vul je hem als alleenstaande toch maar voor de helft. Een kleinere volstaat dus ook. En als je later weer gaat samenwonen en dan toch die grote Amerikaanse koelkast nodig hebt, zet je de huidige in de schuur als extra koelkast. Ook heel handig.

Iedere kamer heeft zijn bestemming

In je nieuwe huis zal je vast wel ruimtes over hebben. Dus voordat je iedere kamer onnodig gaat vullen met spullen, is het beter dat je vooraf iedere kamer een eigen bestemming geeft. Dit kan bijvoorbeeld als volgt: werkkamer, kleedkamer, sportkamer, washok, enzovoort. Zo voorkom je dat je lukraak alles volpropt.

Creëer extra zitruimte

Die prachtige grote hoekbank is nu je alleen bent niet echt nodig. Een bank waar jij in je eentje lekker op kunt liggen is voldoende. Maar extra zitruimte is wel een must, dit wordt vaak vergeten bij het inrichten van de woonkamer. Altijd handig wanneer er vrienden op bezoek komen. Een leuk krukje dat als je alleen bent, een bijzettafeltje is of een poef dat met een dienblad erop een salontafel is en zonder een mooie zit plek voor je bezoek.

Het is dus belangrijk dat je als single bij de inrichting van je huis vooral praktisch ingesteld bent, met in het achterhoofd het idee dat je in de toekomst weer een partner vindt om mee samen te wonen. Vraag je omgeving om hun mening zodat je verkeerde keuzes kunt voorkomen. Het allerbelangrijkste is echter: kies vooral spullen waar jij je op dit moment prettig bij voelt want jij moet immers met je nieuwe interieur leven!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!