Ikea liefde

Een goede relatie overleeft een uitje naar Ikea

In ieders leven is er een periode waarin je bijna net zo vaak naar Ikea gaat als naar de supermarkt. Meestal is dat wanneer je relatief jong bent en op kamers gaat, maar dan is je inkomsten nog minimaal. In de periode daarna van samengaan wonen en een echt salaris verdienen, loop je mogelijk de deur plat bij Ikea. Natuurlijk zal niet iedereen zich hierin herkennen, maar velen van ons toch wel. En mag ik vragen of je nog steeds samen met die persoon of is jullie relatie daar gesneuveld?

Met ruzie thuis komen van Ikea

Gezellig samen naar Ikea, was het idee Met plannen om samen te gaan wonen is Ikea een winkel waar je voor niet te veel geld leuke spullen kunt kopen. Niet te duur, zodat je het niet meteen voor een leven lang koopt. Maar dat gezellig, valt vaak heel erg tegen. Het is zelfs zo erg dat er in Amerika mensen voor naar een psycholoog gaan. Waarom? Omdat ze ruziënd thuis zijn gekomen na een bezoekje aan deze meubelgigant.

Het gezellig naar Ikea gaan is op zich geen probleem, maar het blijkt dat er tijdens een bezoek aan Ikea vaak hevige discussies ontstaan over fundamentele vraagstukken over het huishouden. Koppels die de stap willen zetten om samen te wonen, gaan vaak eerst een kijkje nemen bij Ikea omdat die zo lekker goedkoop is. Daar ontstaan al snel discussies over wie de was gaat doen en wie de wc gaat schoon maken. Maar ook wie er gaat koken of voor de kinderen zal zorgen. Kinderen? Ik wil helemaal geen kinderen, bedenk je misschien wel ter plekke.

Test voor je relatie

“De winkel ontplooit zich letterlijk tot een nachtmerrie voor je relatie”, zegt de Amerikaanse psycholoog. Maar de problemen stoppen niet bij het rondlopen of uitkiezen van meubels. De logistieke opdracht om een gigantische kast naar de kassa te sleuren is volgens hem ook al een reden voor knetterende ruzie.

Eens thuis begint de miserie met het plannetje van de kast. Zonder goede vaardigheden voor communicatie is de opdracht om samen een Ikeameubel in elkaar te bouwen een regelrechte ramp. Dus zowel de logistiek als de communicatie worden aardig op de proef gesteld en zijn een prima test voor een bestendige relatie.

Even een dutje doen

Dat dit probleem zich in China niet voor zal doen bij koppels die naar Ikea gaan, heeft een bijzondere reden. Ikea moedigde vorig jaar haar Chinese klanten uit om een dutje te komen doen in de winkel.  Met de airco in de Ikea en genoeg ruimte, werden de Ikea-slaapjes zo populair, dat de winkel in Peking vol lag met doezelende mensen. Zij kwamen niet tot het voeren van discussies over het huishouden. Dat dutje proberen ze nu wel iets terug te draaien omdat het eigenlijk geen gezicht is al die slapende mensen, vindt het personeel.

Maar het is altijd nog beter slapende mensen te hebben, dan mensen die ruzie maken. Misschien is het een idee voor Europa om daar wat bedden te reserveren voor mensen om even rust te nemen en tegen elkaar aan te kruipen. Om weer even te bedenken dat je elkaar nog lief vond toen je binnen stapte. Even terug gaan naar de basis van jullie relatie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.