vaste avondroutine

Een goede avondroutine om beter te slapen

Zou jij ook zo graag slapen als een roosje. Zoals je bij kleine kinderen ook wel ziet, dat ze zomaar overal en altijd heerlijk kunnen slapen. Mogelijk ben je iemand die uren ligt te woelen en te draaien, voordat je je slaap te pakken hebt. Waarschijnlijk word je dan net zo moe wakker als je erin gegaan bent. Een vaste avondroutine kan echter helpen.

Vergeten routine

Kinderen hebben vaak een vaste routine voor ze in bed worden gelegd. Een glas warme melk, een boek of geen tv meer na acht uur. Er zijn regeltjes genoeg. Op de weg naar volwassenheid vergeten we echter deze gewoontes steeds vaker, en is je telefoon of tablet mee in bed nemen geen uitzondering meer.

Tegenovergestelde toestand

Volgens Dr. Brandon Peters is het de truc om je lichaam volledig tot rust te brengen vóór je in je bed kruipt. “Slaap is een relaxerende bezigheid, dus is het niet zo slim om te gaan slapen in een compleet tegenovergestelde toestand. Ons lichaam houdt niet van abrupte veranderingen”, klinkt het.

Met deze regels geef je slaap meer kans:

1. Koffie

Om rustig naar je slaapkamer te trekken, stop je best zo’n zes uur op voorhand al met koffie drinken. Zo is het effect van cafeïne volledig uitgewerkt.

2. Alcohol

Met alcohol hou je best zo’n drie uur op voorhand op. Rond die tijd eet je ook het laatst, zodat je maag niet volop aan het werken is rond bedtijd.

3. Sporten

Sporten wordt beter maar tot twee uur voor het slapen gaan ingepland.

4. Beeldschermen

Een uur voor je in bed kruipt, zet je het best alle beeldschermen uit. Geen smartphone, tablet, laptop of tv meer.

5. Werk

Gun jezelf ook een uurtje zonder werk, studeren of stress om volledig tot rust te komen.

Bron: Huffingtonpost

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!