vaste avondroutine

Een goede avondroutine om beter te slapen

Zou jij ook zo graag slapen als een roosje. Zoals je bij kleine kinderen ook wel ziet, dat ze zomaar overal en altijd heerlijk kunnen slapen. Mogelijk ben je iemand die uren ligt te woelen en te draaien, voordat je je slaap te pakken hebt. Waarschijnlijk word je dan net zo moe wakker als je erin gegaan bent. Een vaste avondroutine kan echter helpen.

Vergeten routine

Kinderen hebben vaak een vaste routine voor ze in bed worden gelegd. Een glas warme melk, een boek of geen tv meer na acht uur. Er zijn regeltjes genoeg. Op de weg naar volwassenheid vergeten we echter deze gewoontes steeds vaker, en is je telefoon of tablet mee in bed nemen geen uitzondering meer.

Tegenovergestelde toestand

Volgens Dr. Brandon Peters is het de truc om je lichaam volledig tot rust te brengen vóór je in je bed kruipt. “Slaap is een relaxerende bezigheid, dus is het niet zo slim om te gaan slapen in een compleet tegenovergestelde toestand. Ons lichaam houdt niet van abrupte veranderingen”, klinkt het.

Met deze regels geef je slaap meer kans:

1. Koffie

Om rustig naar je slaapkamer te trekken, stop je best zo’n zes uur op voorhand al met koffie drinken. Zo is het effect van cafeïne volledig uitgewerkt.

2. Alcohol

Met alcohol hou je best zo’n drie uur op voorhand op. Rond die tijd eet je ook het laatst, zodat je maag niet volop aan het werken is rond bedtijd.

3. Sporten

Sporten wordt beter maar tot twee uur voor het slapen gaan ingepland.

4. Beeldschermen

Een uur voor je in bed kruipt, zet je het best alle beeldschermen uit. Geen smartphone, tablet, laptop of tv meer.

5. Werk

Gun jezelf ook een uurtje zonder werk, studeren of stress om volledig tot rust te komen.

Bron: Huffingtonpost

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!