vaste avondroutine

Een goede avondroutine om beter te slapen

Zou jij ook zo graag slapen als een roosje. Zoals je bij kleine kinderen ook wel ziet, dat ze zomaar overal en altijd heerlijk kunnen slapen. Mogelijk ben je iemand die uren ligt te woelen en te draaien, voordat je je slaap te pakken hebt. Waarschijnlijk word je dan net zo moe wakker als je erin gegaan bent. Een vaste avondroutine kan echter helpen.

Vergeten routine

Kinderen hebben vaak een vaste routine voor ze in bed worden gelegd. Een glas warme melk, een boek of geen tv meer na acht uur. Er zijn regeltjes genoeg. Op de weg naar volwassenheid vergeten we echter deze gewoontes steeds vaker, en is je telefoon of tablet mee in bed nemen geen uitzondering meer.

Tegenovergestelde toestand

Volgens Dr. Brandon Peters is het de truc om je lichaam volledig tot rust te brengen vóór je in je bed kruipt. “Slaap is een relaxerende bezigheid, dus is het niet zo slim om te gaan slapen in een compleet tegenovergestelde toestand. Ons lichaam houdt niet van abrupte veranderingen”, klinkt het.

Met deze regels geef je slaap meer kans:

1. Koffie

Om rustig naar je slaapkamer te trekken, stop je best zo’n zes uur op voorhand al met koffie drinken. Zo is het effect van cafeïne volledig uitgewerkt.

2. Alcohol

Met alcohol hou je best zo’n drie uur op voorhand op. Rond die tijd eet je ook het laatst, zodat je maag niet volop aan het werken is rond bedtijd.

3. Sporten

Sporten wordt beter maar tot twee uur voor het slapen gaan ingepland.

4. Beeldschermen

Een uur voor je in bed kruipt, zet je het best alle beeldschermen uit. Geen smartphone, tablet, laptop of tv meer.

5. Werk

Gun jezelf ook een uurtje zonder werk, studeren of stress om volledig tot rust te komen.

Bron: Huffingtonpost

 

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.