trouwringen

Een goed huwelijk: 20 tips van een gescheiden man

Hoe slaagt een huwelijk? Is dit wanneer we iedere dag de beslissing nemen om de behoeften en verlangens van onze partner boven die van onszelf te plaatsen? Dit vroeg de Amerikaanse Gerald Rogers zichzelf af.  

Inmiddels heeft hij het antwoord. Na 16 jaar huwelijk scheidde Rogers van zijn vrouw en daarna ging hij eens goed bij zichzelf te rade. Want wat had hij anders kunnen doen zodat hij de vrouw van wie hij zoveel hield niet had hoeven verliezen?

20 tips

Rogers komt met 20 tips die hij graag met iedereen wil delen. Kunnen wij die ook weer doorgeven aan onze kersverse lover. Goed om te onthouden, nooit te vergeten en natuurlijk ook om er iets van op te steken!

1 Blijf haar het hof maken
Stop nooit met daten. Zie haar nooit als iets dat ‘vanzelfsprekend’ is. Toen je haar ten huwelijk vroeg, heb je haar beloofd de man te zijn die haar hart bezit en met zijn leven beschermt. Kom die belofte na.

2 Bescherm je eigen hart
Zoals je beloofd hebt haar hart te beschermen, moet je met dezelfde waakzaamheid je eigen hart beschermen.

3 Word steeds weer opnieuw verliefd
Met de tijd veranderen jullie. Je bent niet meer dezelfde persoon als dat je was toen je trouwde. Vecht altijd voor haar liefde, net zoals je dat deed toen je haar in het begin veroverde.

4 Zie altijd het goede in haar
Focus je op wat je leuk aan haar vindt, op de dingen waarom je verliefd op haar bent geworden. Waar je je op focust zal alleen maar uitbreiden.

5 Het is niet jouw taak om haar te veranderen
Het is jouw taak om haar lief te hebben, zonder verwachtingen dat ze ooit verandert. Als ze wel verandert; hou van wat ze wordt (of is geworden), of je dat nou wilde of niet.

6 Neem de volledige verantwoordelijkheid..
..voor je eigen emoties. Het is niet aan je vrouw om jou gelukkig noch verdrietig te maken. Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk.

7 Geef je vrouw niet de schuld als jij..
..boos bent op haar. Dat doe je alleen omdat iets in je wordt losgemaakt, maar het zijn JOUW emoties en dat is JOUW verantwoordelijkheid.

8 Geef je vrouw het gevoel dat ze zichzelf kan en mag zijn
Wanneer ze verdrietig of overstuur is. Het is niet jouw taak om het op te lossen. Het is jouw taak om haar stevig vast te pakken en haar te laten weten dat het ok is.

9 Doe gek
Neem jezelf niet zo serieus. Lach. Maak haar aan het lachen. Humor maakt het leven een stuk leuker en makkelijker.

10 Voed haar ziel
Dagelijks. Leer haar de taal van de liefde. Onthoud de specifieke dingen waardoor zij zich belangrijk en gewaardeerd voelt.

11 Ben er niet alleen fysiek, maar ook mentaal
Geef haar niet alleen je tijd, maar ook je focus, ziel en aandacht.

12 Ben seksueel en sensueel
Om haar mee te nemen in jouw kracht, zowel fysiek als mentaal. Om haar de diepste levels van jouw ziel te laten zien. Om haar puur vrouw te laten voelen, omdat ze weet dat ze jou volledig kan vertrouwen.

13 Ben geen idioot
En ben niet bang om er wél een te zijn. Je zult fouten maken, net als zij.

14 Geef haar ruimte
Vrouwen zijn over het algemeen goed om te geven, geven en nog eens geven. Soms moeten ze eraan herinnerd worden om tijd voor zichzelf te nemen.

15 Ben kwetsbaar
Je hoeft niet perfect te zijn. Durf je angsten en gevoelens met haar te delen en je fouten toe te geven.

16 Ben transparant
Als je vertrouwen wil dan moet je alles durven delen. Vooral de dingen die je in eerste instantie niet wil delen.

17 Groei samen
Atrofie is het natuurlijke proces wanneer spieren niks meer te doen hebben, net zoals wanneer je stopt met werken aan je relatie. Vind gemeenschappelijke doelen, dromen en visies om samen naartoe te leven. Investeer in elkaar.

18 Geen geldzorgen
Geld is een spelletje, vind manieren om het spel als een team te winnen in plaats van elkaar te verslaan.

19 Vergeef het haar meteen
En focus op de toekomst, in plaats van het verleden. Laat je geschiedenis de toekomst niet beïnvloeden.

20 Kies altijd voor de liefde 
Uiteindelijk is dit het enige advies dat je nodig hebt. Als dit het leidende principe is in alle beslissingen die je neemt, dan zal niets een gelukkig huwelijk in de weg staan. Liefde wint altijd.

Bron: Glamour

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.