stellen douchen niet samen

Een goed begin van de dag zorgt voor een succesvol leven

Dat onze innerlijke rust van invloed is op onze prestaties weten we wel. Maar wat kunnen we doen om dat te bereiken? Met de volgende ochtendrituelen is een goed begin gemaakt.

1. Stel je workout niet uit

Zeg vaarwel tegen je uitstelgedrag en ga nog vóór het ontbijt een rondje rennen. Een workout in de ochtend zorgt er namelijk voor dat je later op de dag minder snel last hebt van stress en ’s avonds lekkerder slaapt. Daarbij is de kans groot dat je na een drukke werkdag te vermoeid bent om nog sportief te zijn. Een ochtendtraining is dus ideaal!

2. Kom vroeg je bed uit

Tijd is kostbaar, vooral op de werkvloer! Heb je een drukke baan en ren je heel de dag van hot naar her? Zet dan je wekker wat eerder dan normaal en neem een momentje voor jezelf. Je zult al snel zien hoe fijn het eigenlijk is om op een rustige manier wakker te worden, op je gemak te kunnen ontbijten en nog even het nieuws te kunnen kijken. Niets is zo erg als al te moeten stressen voordat je überhaupt de deur uit bent.

3. Geef je liefje aandacht

In de avond is de kans groot dat jij en je partner zijn uitgeteld van een drukke werkdag en beiden voor de tv op de bank neerploffen. Om te voorkomen dat jullie langs elkaar heen gaan leven, kun je er een ochtendritueel van maken om ’s ochtends samen tijd te spenderen. Even kletsen in bed is vaak al voldoende!

4. Breng tijd door met familie

Ben je een echte workaholic en zijn de familiediners hiervan de dupe? Geen zorgen! Ook ’s ochtends kun je in jouw gezin investeren. Neem de tijd om samen met manlief en de kinderen te ontbijten. Zo heb je toch even quality time!

5. Gebruik de tijd om te netwerken

Wil je jouw netwerk uitbreiden, maar zie je het niet zitten om zakelijke afspraken in de avonduren te proppen? Spreek af om ’s ochtends koffie te gaan drinken of te gaan ontbijten. Vaak is het zelfs veel fijner om vroeg op de dag af te spreken, omdat het tijdens de lunch of in de avond op veel plekken al snel te druk en rumoerig is.

6. Schrijf op waar je dankbaar voor bent

Begin je dag met veel optimisme door op te schrijven waar je allemaal dankbaar voor bent. Denk aan de vele mensen die je hebt ontmoet, de kansen die je tot nu toe hebt gekregen en aan alles wat je tot nu toe hebt bereikt. Zeker weten dat jij er hierna met een positieve instelling tegenaan kunt!

7. Mediteer

Niets kan jouw hoofd zo leeg maken als een goede meditatiesessie. Laat je niet meeslepen door alle drukte om je heen en zorg dus eerst dat je wat rust in je hoofd krijgt. Hoe kalmer je bent, hoe makkelijker het wordt om jouw mentale to do-list weg te werken.

8. Maak een planning

Plan en organiseer zolang je nog fris en fruitig bent. Maak een planning voor je dag, week of zelfs maand zodat je weet waar je aan toe bent. Als je dit klusje voor later op de dag bewaart, zul je zien dat je een stuk minder scherp bent en het dus lastiger wordt om je op dit karweitje te concentreren. Bovendien geeft het een bevrijdend gevoel om de dag te beginnen met duidelijkheid.

9. Check je mail

Schiet je al in de stress bij het idee dat jouw mailbox al een paar uur niet is geopend en waarschijnlijk alweer explodeert van de mails? Voorkom de explosie (in jouw hoofd) en zorg dat je regelmatig even naar je inbox kijkt. Begin daar ’s ochtends al mee om later op de dag hartkloppingen te voorkomen.

10. Lees het nieuws

Maak er een gewoonte van om na het opstaan de krant te lezen, het nieuws te kijken of even door je Twitter-feed heen te scrollen. Niets is zo vervelend als je geïsoleerd te voelen van de wereld door een druk bestaan. Zorg er dus voor dat je op de hoogte blijft van wat er in de wereld om je heen speelt.

Vanaf vandaag komt de Telegraaf op Zondag weer. Kun je de zondag helemaal relaxed beginnen.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.