flirten

Een gesprekje aanknopen: deze tips helpen je op weg

Het kan een beetje ingewikkeld of lastig zijn om een gesprek leuk en interessant te houden via chat of app, zeker als je iemand leuk vindt of als je iemand nog niet zo lang kent. De truc is om er niet te veel over na te denken en het leuk te vinden. Praat bijvoorbeeld over dingen waar je zoal aan denkt.

TIP 1

Begin met een simpel onderwerp. Je hoeft het wiel niet uit te vinden, dus vraag bijvoorbeeld of je vriend de laatste aflevering van je favoriete serie gezien heeft. Of vraag hoe het weekend was. Dat is een goede manier om een gesprek te starten. Misschien komt er in het gesprek iets voorbij waar jullie allebei geïnteresseerd in zijn en waarover je verder kunt praten. Denk bijvoorbeeld aan sport, tv of de komende verkiezingen.

Zet jezelf niet te veel onder druk. Je hoeft niet ’s werelds beste gespreksonderwerpen te kiezen. Als je eerste onderwerp niet goed valt, geen nood. Je kunt altijd het onderwerp veranderen. Er is ook minder tijdsdruk in het gesprek dan wanneer je elkaar persoonlijk of via de telefoon zou spreken. Als de persoon met wie je wilt praten druk overkomt of niet antwoordt, dan kun je een ander onderwerp proberen en kijken of daar met wat meer enthousiasme op gereageerd wordt.

TIP 2

Vraag om een mening. De meeste mensen vinden het fijn als er om hun mening gevraagd wordt en geven deze graag. Je moet natuurlijk wel interesse tonen in het antwoord, anders is het gesprek snel voorbij. Focus op het echt goed luisteren wat de ander zegt, in plaats van op het geven van je eigen mening.

Stel open vragen. Vraag dus niet “Vond je die nieuwe film leuk?”, maar vraag “Wat vond je van die nieuwe film?” of “Waarom vond je dat concert niks?” Nu heb je kans op een interessant antwoord.

TIP 3

Houd je berichten luchtig en leuk. Ook al verveel je je, dat hoef je niet per se aan de ander te laten weten. Als jij de hele tijd aan het klagen bent dat alles zo saai is, dan raakt de ander waarschijnlijk verveeld en zal je na een poosje niet meer antwoorden. Focus op de positieve dingen in je leven. Wees enthousiast over de onderwerpen waar je over chat.

Vermijd om steeds dezelfde woorden te gebruiken. Het is lastig om een interessant gesprek met iemand te voeren als je steeds dezelfde monotone reacties terugkrijgt zoals “Lol”, “Ah”, “Wow”, “Oh”, etc. Maak wat van je antwoorden. Zo laat je aan de ander zien dat je echt geïnteresseerd bent. Het houdt je gesprek interessant en leuk. Je kunt emoticons of uitroeptekens gebruiken, maar ga niet helemaal los met leestekens. Gebruik ze met mate. Als je je dag niet hebt en niet in de stemming bent voor een enthousiast gesprek, laat het dan weten.

TIP 4

Maak je berichten persoonlijk. Er zit een mens aan de andere kant van de woorden, aan de andere kant van het telefoonscherm. Dat mag je iemand best laten merken. Gebruik smileys en emoticons of gebruik afkortingen als “lol” alleen als dat bij je stijl past. Je praat op een eigen, unieke manier, dus maak van je berichten ook iets persoonlijks.

Vertel iemand niet wat je denkt dat diegene wil horen. Het is veel belangrijker om jezelf te zijn in plaats van een toneelspel op te voeren. Als je normaal gesproken een beetje maf bent, laat dit dan doorschemeren in je berichten. Wees niet bang om een beetje gek te doen. Niemand veroordeelt je.

TIP 5

Praat over wat je aan het doen bent. Een andere manier om een interessant gesprek te krijgen is door te vertellen waar je mee bezig bent. Ook al ben je alleen maar tv aan het kijken of je moeder aan het helpen met het bakken van een taart, praat er gewoon over. Misschien leidt het wel tot een leuk gesprek. Of vraag wat je vriend(in) aan het doen is. Op deze manier raak je meer betrokken bij elkaars leven.

Zorg ervoor dat je meer geïnteresseerd bent in wat de ander aan het doen is dan in wat je zelf aan het doen bent. Je laat zo zien dat je echt om iemand geeft en echt geïnteresseerd bent in de ander.

Meer tips? Die lees je hier!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.