Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
Online dating en datingfraude
21 juli 2018

Een gesprek starten bij online daten: zo doe je het

Heb je geen zin om naar je inbox te zitten staren en te wachten tot je eindelijk een berichtje krijgt van een potentiële match? Waarom neem je dan niet het initiatief en stuur je hem eerst een berichtje? Volgens een onderzoek naar online daten hebben vrouwen die een eerste bericht sturen 2,5 keer meer kans om een ​​reactie te krijgen dan mannen. En de mannen van wie ze reacties krijgen, zijn ook aantrekkelijker. Dus wat moet je zeggen in je bericht als je een vrouw bent die de eerste stap probeert te zetten? Om je hierbij te helpen, volgen hier vier snelle tips over hoe je gesprekken kunt beginnen met mannen tijdens online dating.

1. Doe niet aan massa berichten
Het verzenden van tientallen dezelfde berichten naar verschillende mannen is het online datingequivalent van het runnen van een callcenter. Ja, misschien krijg je een paar mannen die geïnteresseerd zijn en terugschrijven. Maar ben jij geïnteresseerd in hen en zullen zei een goede match voor je zijn? Waarschijnlijk niet. Stuur alleen berichten naar mannen die je echt aanspreken.

2. Wees oprecht in je benadering
Een van de belangrijkste regels in een eerste bericht is om meer te zeggen dan hallo. Als je denkt aan enkele van de slechtste berichten die je van mannen hebt ontvangen, zelfs mannen die je leuk vond, waren veel van hen waarschijnlijk een neutrale hallo of “hoe gaat het?” Hoe moet iemand daarop reageren?! Maak niet dezelfde fout. Zoek in plaats daarvan iets op in zijn profiel dat je gemeen hebt en start daarmee het gesprek. Als je niets gemeen hebt, kies dan iets over hem waar je meer over wilt weten. Heeft hij een leuke foto van de zonsondergang? Vraag hem waar hij het heeft genomen.

3. Verwacht geen antwoord op elk bericht
Hoewel het frustrerend kan zijn om een zinvol bericht te schrijven om vervolgens niets terug te horen, is dat natuurlijk. Iedereen die online heeft gedate, zelfs de meest aantrekkelijke en succesvolle mensen, horen niet van iedereen iets terug. Mannen ontvangen niet zoveel berichten als vrouwen, maar dat betekent niet dat ze in iedere vrouw geïnteresseerd zijn. Tijdens het online daten, zullen jullie allebei mensen die afwijzen en afgewezen worden. Het maakt deel uit van het proces om te leren wie en waar je echt naar op zoek bent. Probeer je te concentreren op de mensen die oprecht in je geïnteresseerd zijn en maak je geen zorgen over degenen die dat niet zijn.

4. Begin een gesprek om te zien of je wilt afspreken
Eerste bericht verzonden? Super goed. Ga nu verder voor een volgend gesprek. Een geweldig eerste bericht betekent niet veel als er niks mee wordt gedaan. Dat is waarom je het gesprek gaande moet houden. Beantwoord niet alleen zijn vragen zonder hem iets terug te vragen – dat zet alle druk op hem. In plaats daarvan vervolg met vragen en maak het voor hem gemakkelijker om op jou te reageren, zodat jullie allebei vooruit gaan.

De eerste stap zetten is altijd moeilijk en het kan intimiderend voelen. Maar zonder die inspanning, ben jij degene die wacht op de juiste man om je een bericht te sturen. Maar voor zover je weet, wacht de juiste misschien op jou.

Bron: Women Online

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Daten tijdens warm weer? Let op de afknappers!

De kans groot dat de singles nu op het terras of...

Stop niet met daten – 5 TIPS

Stop niet met daten. De cafés zijn leeg, maar op datingsites...

Tips voor online speeddaten

Alles is anders in deze corona tijden, ook daten en speeddaten....

Met deze super tips date en ontmoet jij singles in coronatijd

Zeker voor singles geen gemakkelijke tijd. Want hoe ontmoet je nu...

Coronaproof daten: 5 tips!

Liefde vinden tijdens deze crisis vergt simpelweg wat creativiteit. Dus mocht...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie

SmartSingles.nl