Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
ruimte maken
5 oktober 2017

Een gelukkiger leven met minder spullen

Maakt een nieuwe, grotere televisie gelukkig? Of een nieuwe iPhone, het nieuwste kookboek van Jamie Oliver, schoenen van Prada, een BMW met verwarmde stoelen? Ja, zeggen de liefhebbers, dat is puur en ultiem geluk! Nee, zeggen onderzoekers, hoe minder spullen, hoe gelukkiger we zijn.

Kopen, kopen!

Volgens psychologen zijn er drie redenen waarom mensen spullen kopen. De eerste is van praktische aard. Je koopt bijvoorbeeld een tv om dat je televisie wilt kunnen kijken. Maar dat hoeft geen mega groot apparaat te zijn, als hij het maar gewoon doet.

Dit ben ik

De tweede reden is dat onze spulletjes laten zien wie wij zijn. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld de auto waarin je rijdt. Reclamemakers weten namelijk al lang dat je die niet alleen koopt om zo snel mogelijk van A naar B te komen. Auto’s, telefoon, kleding, wordt ook gebruikt als statement naar de rest van de wereld om te laten zien: kijk, dit ben ik!

Zoektocht naar geluk

Pas daarna komen mensen in de gevarenzone van materialisme. Ze kopen elk jaar een nieuwe telefoon, richten hun huis elk jaar opnieuw in en hebben meer jurken in de kast dan ze uitnodigingen voor feesten. Ze kopen in een zoektocht naar geluk. Herkenbaar? Hoogste tijd om de bezem eens door je huis en je hoofd te halen!

Opruimen!

Opruimen blijft een belangrijk onderdeel van ons leven. Maar hoe kom je van je spullen af? En hoe weersta je de verleiding nieuwe in huis te halen? In Ontspullen geeft James Wallman psychologische inzichten, aansprekende voorbeelden en praktische tips. Hij gaat een stuk verder dan alleen opruimen. Hij vertelt hoe je materiële zaken minder belangrijk maakt, en wat daarvoor in de plaats komt. Ervaringen! Kortom: alles wat je nodig hebt voor een gelukkiger leven met minder spullen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Een zus verhoogt je geluksgevoel

Heb jij een zus, of zelfs meerdere zussen? Mazzel! Het blijkt...

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen...

Als je op zoek bent naar een trouwe partner wil je kijken naar deze 3 sterrenbeelden

In een relatie is het erg belangrijk dat je je partner...

Wist je dat kerstfilms goed zijn voor je gezondheid?

Ben jij ook helemaal idolaat van kerst en vind je het...

Single vrouw: dan ben je super happy en leef je lekker lang!

Onderzoek laat zien dat single vrouwen tot de gelukkigste groep behoren,...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...