ruimte maken

Een gelukkiger leven met minder spullen

Maakt een nieuwe, grotere televisie gelukkig? Of een nieuwe iPhone, het nieuwste kookboek van Jamie Oliver, schoenen van Prada, een BMW met verwarmde stoelen? Ja, zeggen de liefhebbers, dat is puur en ultiem geluk! Nee, zeggen onderzoekers, hoe minder spullen, hoe gelukkiger we zijn.

Kopen, kopen!

Volgens psychologen zijn er drie redenen waarom mensen spullen kopen. De eerste is van praktische aard. Je koopt bijvoorbeeld een tv om dat je televisie wilt kunnen kijken. Maar dat hoeft geen mega groot apparaat te zijn, als hij het maar gewoon doet.

Dit ben ik

De tweede reden is dat onze spulletjes laten zien wie wij zijn. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld de auto waarin je rijdt. Reclamemakers weten namelijk al lang dat je die niet alleen koopt om zo snel mogelijk van A naar B te komen. Auto’s, telefoon, kleding, wordt ook gebruikt als statement naar de rest van de wereld om te laten zien: kijk, dit ben ik!

Zoektocht naar geluk

Pas daarna komen mensen in de gevarenzone van materialisme. Ze kopen elk jaar een nieuwe telefoon, richten hun huis elk jaar opnieuw in en hebben meer jurken in de kast dan ze uitnodigingen voor feesten. Ze kopen in een zoektocht naar geluk. Herkenbaar? Hoogste tijd om de bezem eens door je huis en je hoofd te halen!

Opruimen!

Opruimen blijft een belangrijk onderdeel van ons leven. Maar hoe kom je van je spullen af? En hoe weersta je de verleiding nieuwe in huis te halen? In Ontspullen geeft James Wallman psychologische inzichten, aansprekende voorbeelden en praktische tips. Hij gaat een stuk verder dan alleen opruimen. Hij vertelt hoe je materiële zaken minder belangrijk maakt, en wat daarvoor in de plaats komt. Ervaringen! Kortom: alles wat je nodig hebt voor een gelukkiger leven met minder spullen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.