singlesday

Een gebroken hart: 9 manieren om er overheen te komen

Jij en je partner zijn uit elkaar en je kunt niks anders doen dan lusteloos door het leven gaan. Je mist hem of haar, je voelt je gewoon diep ellendig en hebt nergens zin in. Je hebt een gebroken hart. Diep van binnen weet je dat het beter is zo, maar hoe kom je dan van dat rotgevoel af?

Men zegt weleens dat iedereen in zijn leven een keer een gebroken hart moet hebben gehad, maar jij zou het je ergste vijand nog niet toewensen. Hoe kom je van dat vreselijke gevoel af? Wij geven je een paar adviezen.

Afkicken

Als je een lange relatie hebt gehad, dan ben je eigenlijk verslaafd aan je ex. Wanneer je uit het niets zonder je geliefde moet, kan dat als een verschrikkelijke klap aankomen. Net als een verslaafde moet je dan opeens afkicken. Het beste is om je ex uit je leven te bannen. Gooi alle spullen en foto’s van jullie leven samen in een doos. Je hoeft de spullen niet weg te gooien, maar stop het in ieder geval op een plek waar je het niet meer ziet. Je ex blijven volgen op social media is ook uit den bozen. Kijk dus niet om de haverklap op zijn of haar Facebookpagina. Troost je met de gedachte dat wanneer jullie over elkaar heen zijn, jullie altijd weer eens een keer kunnen bijkletsen. Maar nu nog niet!

Uit jezelf 

Wanneer je liefdesverdriet hebt, moet je je gevoelens niet opkroppen. Het is belangrijk dat je erover praat en je hart lucht. Wees niet bang dat je je vrienden, ouders, zus of wie dan ook tot last bent met je liefdesverdriet. Zij zijn immers niet voor niets je dierbaren. Laat ook je tranen gaan wanneer je merkt dat je moet huilen. Wees niet bang dat men je een aanstelster zal vinden. Iedereen begrijpt waarom je verdrietig bent. Je zal merken dat je je na een huilbui wat opgeluchter voelt.

Relativeer

Als je liefdesverdriet hebt, lijk je op dat moment de enige op de wereld die diepongelukkig is. Maar niets is minder waar. Miljoenen mensen gingen je voor. Als je praat met vriendinnen, collega’s en kennissen blijkt dat bijna iedereen ooit dacht nooit meer gelukkig te zijn met een ander. Kijk op internet en de liefdesverdrietverhalen vliegen je om de horen. Dit kan best wat troost bieden.

Schrijven

Als je even geen zin hebt om met mensen over je gevoelens te praten, kan het ook goed helpen om je gevoelens van je af te schrijven. Verwoord waarom je zo verdrietig bent, som alle minpunten van je ex op, herinner jezelf eraan wat er allemaal niet goed zat of ging tussen jullie en waarom je dus echt beter af bent zonder hem of haar. Wanneer je dan weer verdrietig wordt, kun je het er weer bij pakken en kun je jezelf erop wijzen waarom het beter is zo.

Afleiding

Zoek afleiding! Als je de hele dag als een zombie in je bed blijft liggen, zul je continu aan je ex blijven denken en dus ook aan je verdriet. Zoek daarom wat afleiding. Waarschijnlijk ben je dan niet meteen van die gedachten verlost maar het wordt wel iets minder. Maak bijvoorbeeld een afspraak bij de kapper, ga eindelijk eens naar dat nieuwe koffiezaakje met een vriend(in), een dagje sauna of ga een boswandeling maken. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar iets doet.

Sporten

Ooit sportte je regelmatig maar door je liefdesverdriet is er de klad in gekomen. Hoogste tijd om je sportschoenen en spullen weer tevoorschijn te halen en jezelf naar de sportschool te slepen. Bewegen is goed voor je en het zorgt voor afleiding! Wanneer je verliefd bent, maakt je lichaam het stofje endorfine aan, wat ook wel het gelukshormoon wordt genoemd. Ditzelfde stofje maakt je lichaam ook aan wanneer je aan het sporten bent. En een afgetraind lichaam is ook geen straf toch?

Ga erop uit

Plan eindelijk die vakantie naar dat land waar je zo graag heen wilt, maar waar je ex niet naartoe wilde. Neem gezellig een van je beste vrienden of vriendinnen mee en relax. Heb je geen tijd of geld voor een vakantie? Ga dan een dagje weg naar een plek waar je nog nooit bent geweest. Je zult merken dat een nieuwe plek of stad je goed zal doen. Je kan allemaal nieuwe dingen ontdekken en niets aan die onbekende plek zal je herinneren aan je ex.

Neem een huisdier

Het klinkt misschien een beetje raar, maar als je verdrietig bent kan een huisdier je ontzettend veel troost en blijheid geven als je alleen op de bank zit. Doe dit natuurlijk alleen als je daadwerkelijk de tijd en ruimte voor het beestje hebt en je ook echt van dieren houdt. Maar als jij weer eens op zaterdagavond thuis zit en je jezelf de zieligste persoon op aarde vindt, kan het snorrende geluid van een kat je een instant geluksgevoel geven.

Tijd

Misschien wel het belangrijkste advies van allemaal: geef het tijd. Je bent niet zomaar over je ex heen. Was dat maar waar. Je moet zoiets nu eenmaal tijd geven. Je hebt dit nodig om dingen te verwerken en om eroverheen te komen. Tijd heelt alle wonden. Het klinkt misschien cliché, maar een cliché is natuurlijk niet voor niets een cliché.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.