cadeau vrouw eigen belang

Een derde vrouwen koopt cadeau voor partner uit eigenbelang

Ruim één op de drie vrouwen koopt een cadeau voor haar partner dat ze zelf ook graag wil hebben. Daarnaast laten vrouwen twee keer zo vaak aan hun partner doorschemeren wat voor cadeau ze willen, dan dat mannen dat doen. Dit omdat ze van mening zijn dat hun partner zelf niet goed is in het uitzoeken van cadeaus.

Zij weet precies wat hij leuk vindt

Deze bevindingen komen naar voren uit een onderzoek van een Nederlandse kortingswebsite, waarvoor 916 volwassenen zijn ondervraagd. De ondervraagde mannen gaven ook aan dat hun partner meestal leuke cadeaus koopt, omdat zij vaak precies weet wat hij leuk vindt.

Cadeau met eigen belang

36 procent van de vrouwen geeft een cadeau aan hun partner dat ze zelf ook graag wil hebben. Vooral vrouwen in de leeftijdscategorie van 26 tot 35, die veelal samenwonen met hun partner, doen dit regelmatig.

Cadeau als goedmakertje

Een ruzie wordt volgens de ondervraagden in slechts weinig gevallen opgelost met een cadeautje, al doen mannen dit wel net wat vaker dan vrouwen. Mannen in deze leeftijdsgroep 36 en 45 jaar nemen maar liefst vier keer vaker een cadeau mee om wat goed te maken dan mannen tussen de 18 en 36 jaar.

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.