cadeau vrouw eigen belang

Een derde vrouwen koopt cadeau voor partner uit eigenbelang

Ruim één op de drie vrouwen koopt een cadeau voor haar partner dat ze zelf ook graag wil hebben. Daarnaast laten vrouwen twee keer zo vaak aan hun partner doorschemeren wat voor cadeau ze willen, dan dat mannen dat doen. Dit omdat ze van mening zijn dat hun partner zelf niet goed is in het uitzoeken van cadeaus.

Zij weet precies wat hij leuk vindt

Deze bevindingen komen naar voren uit een onderzoek van een Nederlandse kortingswebsite, waarvoor 916 volwassenen zijn ondervraagd. De ondervraagde mannen gaven ook aan dat hun partner meestal leuke cadeaus koopt, omdat zij vaak precies weet wat hij leuk vindt.

Cadeau met eigen belang

36 procent van de vrouwen geeft een cadeau aan hun partner dat ze zelf ook graag wil hebben. Vooral vrouwen in de leeftijdscategorie van 26 tot 35, die veelal samenwonen met hun partner, doen dit regelmatig.

Cadeau als goedmakertje

Een ruzie wordt volgens de ondervraagden in slechts weinig gevallen opgelost met een cadeautje, al doen mannen dit wel net wat vaker dan vrouwen. Mannen in deze leeftijdsgroep 36 en 45 jaar nemen maar liefst vier keer vaker een cadeau mee om wat goed te maken dan mannen tussen de 18 en 36 jaar.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.