weinig seks

Een derde van vijftigplussers ontevreden over seksleven

Ruim één op de drie stellen boven de vijftig jaar is ontevreden over hun seksleven. Dit blijkt uit onderzoek waarvoor tweeduizend mannen en vrouwen van middelbare leeftijd zijn ondervraagd.

34 procent van de ondervraagden zegt totaal niet tevreden te zijn over hun seksleven, terwijl slechts 22 procent dit wel is. Eén op de vijf ondervraagden is meerdere keren in de week intiem met de partner. Een derde heeft nog maar één keer in het jaar of amper seks.

De voornaamste reden dat vijftigplussers zich terughoudend opstellen tegenover seks is dat ze het moeilijk vinden om seksuele problemen met anderen te bespreken. 54 procent van de vrouwen en 44 procent van de ondervraagden doet dit ook liever niet, zo meldt Daily Mail.

Volgens het onderzoek zoeken mannen twee keer zo snel naar advies en informatie over seks op internet. Een meerderheid van de vrouwelijke respondenten heeft dit nog nooit gedaan.

Belangrijk

“Het is gemakkelijk om te veronderstellen dat seks afneemt naarmate we ouder worden, omdat we onze interesse verliezen. Maar dit onderzoek toont aan dat seks en intimiteit erg belangrijk blijven”, aldus één van de onderzoekers.

“Seks gaat niet alleen over lichamelijke intimiteit. Het gaat ook om het gevoel dat we ons emotioneel kunnen verbinden met onze partner. Het is belangrijk om te onthouden dat kusjes en een knuffel ook een zeer gewaardeerd onderdeel kunnen zijn van intimiteit”, stellen de onderzoekers.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.