Een derde van de vrouwen wil een toy boy

Steeds meer vrouwen van veertig jaar en ouder zijn op zoek naar een relatie met een jongere man, zo blijkt uit een nieuw Engels onderzoek.

Een derde van de Britse vrouwen van veertig jaar en ouder is actief op zoek naar een relatie met een man die minimaal vijf jaar jonger is, zo blijkt uit een onderzoek dan de datingsite Parship hield onder 4.500 singles. In 2005 was slechts acht procent van de vrouwen daarin geïnteresseerd.

Ruim 40 procent van de ondervraagde vrouwen is niet op zoek naar een avontuurtje, maar wil graag een langdurige relatie of zelfs een huwelijk aangaan met een jongere man. Iets meer dan 10 procent is op zoek naar een nieuwe relatie na een scheiding.

Succes

De vrouwen hebben ook aardig wat kans op succes. Bijna 20 procent van de mannen onder de veertig geeft aan op zoek te zijn naar een aantrekkelijke oudere vrouw. In 2005 was dat slechts vijf procent.

Volgens psychiater en relatie-expert Dr. Victoria Lukats is het inmiddels acceptabel geworden voor vrouwen om een jongere partner te hebben. “In de media lezen mensen steeds meer over sterren als Joan Collins, Demi Moore en Madonna en hun veel jongere partners”, zegt ze in de Daily Mail.

Singlessite.nl deed ook onderzoek naar cougars en toy boys met opmerkelijke resultaten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?