Een derde van de singles staat open voor vrije relatie

Een derde van de singles is niet meer op zoek naar een monogame relatie. Zij geven de voorkeur aan een vrijere variant waarbij seks met anderen is toegestaan. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl waaraan 950 respondenten deelnamen.

Vrijheid
Bijna 33 procent van de singles verlangt naar een vrije relatie waarbij het de gewoonste zaak van de wereld is om naast de vaste partner ook het bed te delen met anderen. Zelfs wanneer de relatie als monogaam is gestart ziet 22 procent een vrije relatie als prima alternatief zodra er behoefte aan seks met derden ontstaat. De rest gaat anders met deze opkomende lustgevoelens om. 21 procent gaat het liefst stiekem vreemd en 15 bezoekt bij voorkeur samen een parenclub.

Seksuele (on)trouw
Hoewel het merendeel van de singles dus nog altijd zweert bij seksuele trouw binnen een relatie, in de praktijk valt dit nog lang niet altijd mee. Ruim 40 procent is namelijk wel eens vreemdgegaan. Dit wordt overigens door iets meer dan de helft opgebiecht aan een nieuwe partner. Seksuele trouw staat bij 20 procent van de singles tijdens het daten meteen als gespreksonderwerp op de agenda. Ongeveer 62 procent bespreekt dit een latere fase en de overige 18 procent bespreekt het nooit. 

Openheid
Openhartig praten over seksuele wensen blijkt belangrijk voor de single. Maar liefst 81 procent wil van zijn of haar partner horen welke behoeftes er bestaan op seksueel vlak en hoe er aangekeken wordt tegen seksuele vrijheid binnen de relatie. Op het moment dat alleen de partner aangeeft meer ruimte en seksuele vrijheid te willen dan zegt 22 procent dit van hem of haar te accepteren.

Seksdating
Over speciale datingsites waar men tegenwoordig eenvoudig een buitenechtelijke sekspartner kan scoren zijn de meningen verdeeld. De helft van de singles gruwelt van deze ontwikkeling, nog eens 38 procent vindt dat het moet kunnen en een kleine 12 procent ziet het juist als een prima zaak.

Aan deze enquête deden 950 singles mee waarvan 40 procent man 60 procent vrouw. Deelnemen aan onze lopende onderzoeken kan hier.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten