Een derde slaat romantische huwelijksnacht over

Een op de drie pasgetrouwde stellen gaat meteen slapen na een huwelijksdag. Minder dan de helft, 40 procent neemt wel de tijd voor een romantische nacht en 5 procent combineert de romantiek met praten en cadeaus uitpakken.

Zo blijkt uit onderzoek van weekblad Flair onder 1.270 Nederlandse vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 33 jaar. De belangrijkste reden om te trouwen is volgens driekwart van de ondervraagden dat ze zich willen binden aan iemand met wie ze de rest van hun leven gaan delen. De meerderheid, maar liefst 80 procent, neemt dan ook de achternaam van haar man aan.

Gemiddeld kost een huwelijk 7.500 euro, exclusief de huwelijksreis. Bij 10 procent van de huwelijken zijn de kosten echter veel lager, 800 euro of minder. Vaak moet het echtpaar de kosten voor de bruiloft geheel zelf ophoesten, hoewel bij 20 procent de (schoon)ouders bijdragen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?