Een derde singles stemt VVD

De partij van Mark Rutte kan aanstaande woensdag rekenen op een warme belangstelling van de singles in Nederland. Bijna een derde van de alleenstaanden zegt namelijk op de VVD te gaan stemmen. Zo’n 14 procent ziet de PVV van Geert Wilders graag aan het roer. Een derde plaats is weggelegd voor D66 van Alexander Pechtold met 13 procent van de stemmen. Dit blijkt uit een korte enquête van online magazine Singlessite.nl onder bijna 500 alleenstaanden.

Van links naar rechts
De politieke voorkeur van single Nederland is in de afgelopen jaren naar rechts opgeschoven. Waren het tijdens de verkiezingen van 2006 vooral de linkse partijen die profiteerden van de alleenstaande kiezer, vandaag de dag zegt een derde van de geënquêteerde singles rechtser te gaan stemmen dan de vorige keer. Slechts 11 procent stemt linkser dan in 2006.

De politieke top 10 van de singles ziet er nu als volgt uit:

1. VVD    (27%)
2. PVV     (14%)
3. D66     (13%)
4. PvdA    (12%)
5. SP       (12%)
6. Groen Links  (8%)
7. CDA   (6%)
8. Partij voor de Dieren (5%)
9. SGP   (2%)
10. ChristenUnie  (1%)

Partijprogramma’s & Alleenstaanden
De single rent op 9 juni overigens massaal naar de stembus want 92 procent zegt zeker te gaan stemmen. Om tot een weloverwogen keuze te komen kijkt ruim een derde van hen ook naar de inhoud van de partijprogramma’s. Zij willen graag weten wat de partijen in petto hebben voor alleenstaand Nederland. Nog eens 44 procent laat zich hier nauwelijks door leiden en de overige 19 procent is helemaal niet geïnteresseerd in specifieke standpunten voor singles. De stemwijzer wordt wel veelvuldig ingezet. Bijna de helft van de alleenstaanden gebruikt deze om tot een definitief stemoordeel te komen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?