Een derde singles heeft seks met vriend zonder gevoelens

Een derde van de single vrouwen heeft al eens een vriend gebruik voor seks, zo toont een enquête aan. De helft van hen maakt gebruikt van dit soort ‘friends with benefits’ omdat ze geen serieuze relatie willen.

19 procent zegt dat ze in bed doken omdat ze plezier wilden hebben, maar bij 22 procent was de vrijpartij niet gepland. Acht procent hoopt dat de flirt iets meer wordt. Toch is seks met een vriend niet zonder gevaar, slechts 29 procent van de vrouwen bleef bevriend met hun ex, een op de vijf zegt dat haar beste vriend een man is.

Cliché
Het idee van in bed te duiken met een vriend omdat je geen partner hebt, wint aan populariteit dankzij de romantische komedie ‘Friends With Benefits’ met Justin Timberlake en Mila Kunis. Dit gaat over vrienden die af en toe met elkaar slapen tot ze beseffen dat ze een koppel willen zijn. Andy Barr van MyCelebrityFashion.co.uk, die de enquête organiseerde: “Steeds meer mensen vinden het idee van met een vriend te slapen aantrekkelijk. Het cliché dat elke vrouw zich wil settelen en een vaste relatie wil, klopt niet.”

Gevaren
Psychologe Geraldine K. Piorkowski waarschuwt voor de gevaren van dit soort ‘relatie’: “Slapen met dezelfde man op regelmatige basis zet je brein in relatiemodus. Dus wanneer je geen emotionele steun krijgt, maakt dit soort relatie je overstuur. Ook is er sociale druk die het moeilijk maakt. Het idee dat vrouwen geen losse seks kunnen hebben leeft nog.”

Weinig zelfvertrouwen
Vrouwen gebruiken soms seks omdat ze intimiteit zoeken. Maar het gevaar is dat een vrijpartij met een vriend dit niet kan geven, omdat de emotionele band er niet is. Daardoor kan dit na een tijdje gaan vervelen en een zelfs routine worden. Het kan ook je zelfvertrouwen aantasten, want deze man wil immers geen echte relatie met je.

Gevoelens
Het gevaar bestaat ook in dat je echt verliefd wordt op deze vriend. Tijdens een orgasme wordt een hormoon aangemaakt dat gevoelens van emotionele hechting stimuleert. Dat gevoel wordt sterker na verschillende vrijpartijen. De kans is echter groot dat hij je niet echt als een potentiële partner ziet, sommige mannen geloven nog steeds dat ze geen relatie moeten aangaan met een meisje dat zo over seks denkt.

Tot slot kan deze speciale vriend ook je zoektocht naar de ‘Ware’ verstoren. Omdat je al een makkelijke sekspartner hebt, wordt je lui. Hierdoor zul je minder snel een man benaderen en kun je zelfs onbewust een boodschap naar mannen zenden dat je al bezet bent.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?