Een derde Nederlanders heeft spijt van relatiebreuk

10-08-2007 – Een derde Nederlanders heeft spijt van relatiebreuk

Ruim een derde (37 procent) van de Nederlanders heeft spijt na het beëindigen van een liefdesrelatie. Dit blijkt uit een representatief onderzoek onder 418 mannen en vrouwen gehouden door Online Magazine Singlessite.nl.

Naast de genoemde spijtgevoelens onderneemt ruim een derde (40%) na de breuk nog pogingen om de relatie weer nieuw leven in te blazen. Volgens 37 procent doet scheiden wel degelijk lijden. Zij zeggen met het beëindigen van de relatie de liefde van hun leven te zijn kwijtgeraakt.

Breekpunten
Problemen met de communicatie blijken de belangrijkste boosdoener te zijn. Maar liefst een kwart geeft dit op als voornaamste reden om een punt achter de relatie te zetten. Ook buitenechtelijke affaires (17%), problemen op het gebied van seksualiteit (12%) en te weinig gemeenschappelijke interesses (12%) blijken van doorslaggevend belang te zijn bij het besluit om de partner definitief te verlaten.

Herkansing
Op de vraag wat men ‘anders’ zou doen als er sprake zou zijn van een herkansing, laat bijna een derde (27%) weten de ontstane knelpunten al in een eerder stadium van de relatie te bespreken. Ook het ‘meer tijd maken voor elkaar’ scoort met 22 procent relatief hoog. Het inschakelen van professionele hulp zoals een relatietherapeut wordt door één op de tien als een serieuze mogelijkheid gezien. Vrienden en familieleden spelen overigens nauwelijks een rol. Slechts 2 procent zegt hen om hulp te vragen bij relatieproblemen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten