Wat jij gaat antwoorden op de vraag of je op een vrije avond het liefst gaat stappen of op tijd naar bed gaat, hangt waarschijnlijk erg af van het feit of je een man of een vrouw bent. Tenminste die kant wordt je altijd opgestuurd. Mannen houden van bier en vrouwen gaan graag vroeg naar bed, om te slapen. Hoe waar is deze fabel. En is het echt zo minimaal gesteld met de seksbehoefte van de vrouw. 

Nederlandse verdiept in boek, Belgische in de liefde

Vrouwen zouden liever lezen dan vrijen in bed. Door een beddenfabrikant is een telefonische enquête gehouden onder duizend Nederlanders en Belgen met de vraag wat je naast slapen het liefst doet in bed? Van de Belgische vrouwen antwoordde 60,7 %  vrijen, bij de Nederlandse vrouwen zette 69,8 procent lezen op één. Waarna Auping een smeuïg persbericht de wereld in zond dat door veel kranten werd overgenomen: ‘Terwijl de Nederlandse vrouw zich verdiept in een boek, bedrijft de Belgische de liefde.’  Zou dat echt zo zijn? 

Ook in Engeland lezen vrouwen graag

Bij een zoektocht naar echte wetenschappelijke onderbouwing van dit statement, blijkt er zeer weinig literatuur te bestaan, maar des te meer media-archieven. Het gegeven dat vrouwen liever lezen dan seks hebben in bed waait al langer rond. The Sun heeft ook ooit een eigen onderzoek uitgevoerd waaruit bleek dat in Engeland meer dan de helft van de vrouwen liever tv kijken dan te seksen in bed. Gelukkig, wij Nederlandse vrouwen staan hier niet alleen in, denk ik nu.

Zin in seks afhankelijk van leeftijd

Uit de cijfers van dit onderzoek bleek nog iets anders, namelijk dat vrouwen jonger dan 40 jaar wel degelijk de voorkeur gaven aan seks in bed dan lezen of tv kijken. Het bleek dat de einduitkomst gekleurd werd doordat de krant vooral veel oudere, seksueel minder actieve vrouwen had gebruikt voor het onderzoek. Alle resultaten op een hoop, is het bijna bijzonder dat de mensheid door de lage seksbehoefte nog niet is uitgestorven.

Maar in de praktijk blijkt het met onderzoeken altijd een probleem te zijn wanneer er seksuele vragen gesteld worden. Ondervraagden vinden het vaak te privé en geven gewoon niet altijd een eerlijk antwoord. Zou het Auping-onderzoek ook niet door het onderwerp onbetrouwbaar zijn? Zeer waarschijnlijk geven ook bij Auping jongere vrouwen wel degelijk de voorkeur aan de seks boven een goed boek in bed maar is dit door de hoge leeftijd van Auping bed gebruikers niet uit het onderzoek naar voren gekomen.

Uit eten of seks?

Er word veel beweerd over het libido van de vrouw. Zo maakte een datingsite bekend dat vrouwen liever uit eten gaan dan dat ze seksen. Maar dit is eigenlijk precies het antwoord wat je van vrouwen op zoek naar een date zou mogen verwachten. Of je iedere avond naast een man een boek kan lezen of steeds alleen in bed moet kruipen, dat is een wereld van verschil.

Spannend boek om uit voor te lezen

Wat doen vrouwen dus echt het liefst in bed? Seks, eten, tv kijken of lezen? Of gaan ze net als de mannen eerst lekker wat drinken in de stad, om vervolgens gezellig tegen een man aan te gaan liggen. Weet je, bepaal gewoon lekker zelf wat je doet op je vrije avond. Of je een boek leest of een boek voorleest aan iemand die je in het café verteld hebt dat je zo’n spannend boek aan het lezen was, dat je bijna niet neer kon leggen.